"Истински детективи" – "истинските" Фарел и Макадамс

  • Сподели:
"Истински детективи" – "истинските" Фарел и Макадамс

Тази седмица излезе втората серия на втория сезон на "Истински детективи" (True detectives). След огромния успех на първия сезон с Матю Макконъхи и Уди Харелсън, продължението беше очаквано с нетърпение.

Веднага след края на поредицата с Ръст Коул и Марти Харт (Макконъхи и Харелсън) стана ясно, че изброените по-горе няма да участват в следващия сезон. Появиха се множество предположения кой ще ги замести. Сред заподозрените бяха Гарет Хедланд, Кейт Бланшет, Майкъл Фасбендер, Брад Пит, Хоакин Финикс.

Миналият октомври Колин Фарел зае една от главните роли, а по-късно Винс Вон стана част от екипа. След тях имена като Рейчъл Макадамс, Тейлър Киш и Кели Райли се присъединиха към втората част на сериала.

Миналогодишният сезон започна ударно. Начинът на разказване на историята – оплитането на миналото с настоящето се вплете много добре с тона, който носеше сериала. Убийствата, жертвите, тягостното чувство сякаш ни правеха съучастници в историята, сякаш ние бяхме детективите Коул и Харт, които разследваха и търсеха извратения сериен убиец.

Макконъхи и Харълсън се справиха блестящо. 2014-а беше годината на познатия ни с думите – "All right, all right, all right…" Макконъхи и "Истински детективи" затвърди още веднъж това.

Ако първият сезон наблегна основно на мистерията, на трилъра, на полазващите те тръпки, то вторият върви малко по-бавно и постепенно. Усещането, което носи вторият сезон с Фарел, Макадамс и Вон е различно. Тук сякаш се улавя повече екшън. Идеята на новата част е друга и в това няма нищо лошо. Щеше да е прекалено видно за нас, зрителите, ако втората част следва фабулата и идеята на първата.

Това, че действието се развива по-бавно от очакваното (поне сега в началото) и че не се разкриват мистериите, може да се окаже положително за по-нататъшното развитие на действието.

Сценарист на новия сезон отново е Ник Пицолото. Режисьорът от първата част – Кори Фокунага не се върна и на негово място застанаха Джъстин Лин ("Бързи и яростни 3-6") и Уилям Фридкин.

След интересно завършилата втора серия, остава да чакаме следващия понеделник (за българските зрители на HBO) какво ще стане оттук нататък.

Снимка: blogs.indiewire.com