Иво Димчев с нов клип към песента „Райна Кабаиванска“

  • Сподели:
Иво Димчев с нов клип към песента „Райна Кабаиванска“

Иво Димчев представи новия си клип към песента „Райна Кабаиванска“, а премиерата беше във видеоплатформата YouTube. „Райна Кабаиванска е песен за скритата и несподелена любов между приятели. Всеки е таял чувства към близък човек, които по ред причини не е могъл да сподели. Парчето е покана за споделяне и празнуване на тази любов“, споделя повече за идеята на песента Иво Димчев. Името на голямата и призната българска певица се използва като метафора за красота, майсторство и класа. Песента е записана това лято в студио. Текста и музиката са на Иво Димчев, който също е хореограф и режисьор на клипа. Във видеото участват и балетистите от трупата на балет „Арабеск“.

Само преди месец Иво пусна на музикалния пазар и клипа към песента „Чукам на поразия“, която бързо се превърна в музикален хит. „Това е една нецелесъобразна откровеност. Има неща, които е трудно да се изрекат, за това е по-добре да се изпеят. Харесвам израза „на поразия“ изразяващ прекомерност - една сериозна и важна тема. Аз уви доста лесно изпадам в нея и пеейки за това, си помагам да се приемам, да си прощавам, да се обичам повече“, разказва за творческите си нагласи ексцентричният творец. Отново през ноември бе и премиерата на парчето „Еротична звезда“, заснето специално за дебютния игрален филм на Теодор Ушев „φ1.618“. Режисьор на видеото е Валери Милев, а оператор е Емил Христов. 

До края на месеца и през декември на Иво Димчев му предстоят разнообразни сценични изяви. На 4 декември в Топлоцентрала ще има представления на авторския му мюзикъл In Hell with Jesus, а на 17 и 18 декември ще гостува в Hebel Theater в Берлин. Изпълнителят вече се готви и за големия си авторски концерт в клуб “Строежа” на 1 декември. На 10 януари Иво Димчев ще зарадва почитателите си в Skirball center в Ню Йорк с новия си мюзикъл. В същата зала през 2019г. той представи авторския си спектакъл “P project”.