Изправяме се лице в лице с най-безмилостния Гоустфейс в Писък 6

  • Сподели:
Изправяме се лице в лице с най-безмилостния Гоустфейс в Писък 6

Баба Марта смразява – Гоустфейс поразява! 

Хорър иконата Гоустфейс се завръща на големия екран с Писък 6 – най-напрегнатата, най-кървава и изненадваща част от изключително популярната и иновативна слашър поредица до момента. Емблематичният убиец напуска Уудсбъро и започва да се вихри в Ню Йорк, а с новия град идват и нови правила, защото този Гоустфейс не е като другите – този Гоустфейс е нещо... различно. 

Но с какво точно се отличава новата инкарнация на култовия убиец? Актьорите Джена Ортега, Мелиса Барера, Джазмин Савой Браун, Мейсън Гудинг и ветеранът във франчайза Кортни Кокс, в компанията на режисьорите Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет, ни отвеждат зад кулисите на продукцията и разкриват любопитни подробности както за Гоустфейс, така и за самия филм.

Всяка следваща част в поредицата надгражда предишните, но Писък 6, без да пренебрегва нито една от другите запазени марки на мета франчайза – хумор, сатиричен поглед към жанра и множество попкултурни препратки – минава всички граници на страховитото досега и обещава да отприщи страха на зрителите в кината в невиждани размери. Или казано с други думи, Баба Марта има сериозна конкуренция в лицето на Гоустфейс в осигуряване на най-смразяващото изживяване този месец. 

В Писък 6 сестрите Саманта (Мелиса Барера) и Тара Карпентър (Джена Ортега), както и близнаците Чад (Мейсън Гудинг) и Минди Мийкс (Джазмин Савой Браун) напускат Уудсбъро и започват нова глава от живота си в Ню Йорк. Ужасът обаче ги следва по петите – нов убиец надява маската на Гоустфейс и сякаш не следва нито едно от установените правила. Скоро броят на телата нараства неимоверно, а с всяка следваща жертва, самоличността и мотивите на убиеца изглеждат все по-мъгляви. По всичко изглежда, че този път оцелели няма да има.    

Режисьори на Писък 6 са Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет (Докато смъртта ни раздели, Писък), по сценарий на Джеймс Вандербилт (Зодиак, Невероятният Спайдър-мен) и Гай Бузик (Докато смъртта ни раздели). Сценаристът на първите четири филма от поредицата Кевин Уилямсън (Знам какво направи миналото лято, Факултетът) отново е в ролята на изпълнителен продуцент. В ролите са Мелиса Барера, Джена Ортега, Джазмин Савой Браун, Мейсън Гудинг, Кортни Кокс, Хейдън Пенетиер, Дермът Мълруни, Тони Револори, Самара Уивинг и др. 

Най-безмилостният Гоустфейс ни очаква с Писък 6 на уста само в кината и 4DX от 10 март.