Jean-Michel Jarre ще ни потопи в света на електронната музика с един от най-амбиционзите си албуми до момента

  • Сподели:
Jean-Michel Jarre ще ни потопи в света на електронната музика с един от най-амбиционзите си албуми до момента

Jean-Michel Jarre ще ни потопи в света на електронната музика на 21-ви октвомри 2022 г. с един от най-амбиционзите си албуми до момента. OXYMORE представлява хипнотичен проект, който ще бъде достъпен в мултиканална и 3D версия.

Мултиканалното звучене обещава да бъде революция в начина, по който музиката бива композирана, миксирана и продуцирана, поставяйки мелодии в 360-градусово пространство.

Допълнителен бонус е, че на авангардната колекция може да се наслади всеки, който притежава чифт слушалки. OXYMORE е първото комерсиално издание от подобна величина, което издига музикалното аудио на космическо ниво.  

Като част от проекта, Jarre ще стартира и OXYVILLE - виртуална реалност, която ще бъде допълнение към 22-рото му студийно издание. 

„OXYVILLE ще бъде виртуален музикален град и в бъдеще ще каня други артисти да бъдат част от него, както и да провеждам мастър класове и други събития. Искам да се превърне в център за нови музикални изживявания“, обяснява той.

Jarre e новатор в сферата на виртуалните реалности и метавселените. Наскоро той изпълни „Welcome to the Other Side“, предадено на живо, излъчено по целия свят от виртуална катедрала Нотр Дам в Париж в навечерието на Нова година, 2021 г.

Преживяването е привлякло рекордните 75 милиона зрители по целия свят чрез различни традиционни канали и хипер иновативни платформи. 

По време на творческия процес на създаването на OXYMORE, под формата на предварителен преглед Jarre изпълнява на живо ранна версия на композицията чрез 360-градусово „surround“ аудио, в Maison de la Radio в Париж.

Малцината щастливци, които успяха да присъстват, бяха помолени да затворят очи и да се потопят напълно в музиката: OXYMORE беше приветстван като „oeuvre majeure“ т.е. знаково произведение в репертоара на Jarre.