Каквото човек сам си направи, никой друг не може да му го направи

  • Сподели:
Каквото човек сам си направи, никой друг не може да му го направи

Този септември злото не се вижда, злото не се чува… Мълчанието е злото! Древната сентенция „Ако не виждам злото, не чувам злото и не говоря нищо за него, аз съм защитен от него“ има множество интерпретации и проявления (включително всеизвестната скулптура с трите мъдри маймуни на Хидари Дзингоро), но този септември тя е претворена на екран в най-смразяващата си версия – предвождания от виртуозния Джеймс Макавой психологически трилър Мълчанието е злото.

Създаден по безпощадния едноименен филм на Kристиан и Мадс Тафдръп, Мълчанието е злото ни запознава с живеещото в Лондон американско семейство Лоис и Бен Долтън и 11-годишната им дъщеря Агнес, които по време на ваканция в Тоскана се сприятеляват с чаровна британска двойка Пади и Кира и техния ням син Ант. Когато след известно време британците канят американците да им гостуват в идиличното им провинциално имение, Лоис и Бен приемат възможността да си отдъхнат от притискащите ги ежедневни тревоги.

Но това, което започва като мечтана почивка, скоро се превръща в истински кошмар.
Трейлърът ни запознава с двете семейства и ни потапя в безгрижния живот на изолираната провинция, но много скоро ставаме свидетели на ужаса, криещ се под лицето на привидната идилия.

С изключително напрежение и с усещане за надвиснала трагедия от първата до последната минута, Мълчанието е злото предлага незабравимо, ускоряващо пулса киноизживяване, което не се свени да разкрие някои болезнени истини за семейните взаимоотношение и склонността ни да си затваряме очите пред лицето на злото, за да не обидим някого. 

Режисьор и сценарист е Джеймс Уоткинс (Eden Lake, Жената в черно, Денят на Бастилията), по едноименния филм на Kристиан и Мадс Тафдръп. Продуценти са Джейсън Блум и Пол Ричи, а в ролите са Джеймс Макавой, Макензи Дейвис, Ашлин Франчози, Скут Макнейри, Аликс Уест Лефлер, Дан Хъф, Крис Хичен и др. 

Мълчанието е злото от петък, 13 септември, само в кината.