Камен Донев с премиера на лекция 3 на София Моно

  • Сподели:
Камен Донев с премиера на лекция 3 на София Моно

Любимият театрален фестивал на софиянци - София Моно 2021” се завръща по-свеж от всякога - със страхотни моноспектакли и с цели три премиерни заглавия в програмата на единадесетото му издание.

От 1 до 22 юни в уютния парк на “Военна Академия” в София, на открито и за първи път, феновете на събитието ще могат да видят “Лекция 3 Възгледите на един учител за силата на словото” - най-новия моноспектакъл на Камен Донев, който ще се играе на 10 и 13 юни от 21 ч. Премиерен в програмата на фестивала ще е и моноспектакълът “На живо” на Александра Сърчаджиева - на 15 юни. Той е по текст на Яна Борисова и с режисьор Димитър Коцев-Шошо. Биографичната пиеса, която разказва за най-трудните и най-хубавите мигове в живота на актрисата, ще разкрие несподелени досега моменти, които ще изненадат дори близките й. "Мистериите на Траките" е заглавието на третата премиера, която Драматичен театър “Любомир Кабакчиев” гр.Казанлък ще представи на 16 юни. Постановката е по стихове и сценарий на Димитър Кабаков, режисьор и хореограф - Светлин Ивелинов и с участието на актьори от трупата на театъра.

В рамките на тазгодишното издание на фестивала на моноспектаклите и малките театрални форми зрителите ще се срещнат с прекрасни, талантливи и любими актьори, сред които са още Виктор Калев, Ненчо Илчев, Димитър Живков, Николай Урумов, Аня Пенчева, Мариан Бачев, Александър Кадиев, Тончо Токмакчиев, Кирил Ефремов, Яна Огнянова и други, в едни от най-добрите спектакли от театралния афиш (вижте програмата по-долу).

Всички събития ще са с начален 21:00 ч., с изключение на детските спектакли: мюзикъла „Алиса в Огледалния Свят“ на “Бон-Бон Мюзик” на 1 юни, ще започне в 19:30 ч., детското представление “Маргаритка” на 5 юни по идея на Виктория Терзийска е от 18:00 ч., балетните спектакли на Балет “Тиара” – на 6 юни са от 11:00 и 17:00 ч. и “Магическият шоу-спектакъл” на Ненчо Илчев – на 17 юни е от 18:00 ч.

Eдинадесетото издание на София Моно 2021” от 1 до 22 юни ще посрещне ценителите на театралното изкуство в едно от най-прекрасните и магични места на открито, на които може да се случва театър. В парка на “Военна академия Г.С.Раковски” ще бъдат спазени всички мерки и препоръки във връзка с превенцията и борбата срещу COVID-19, както и процентното ограничение на допустимия брой зрители на спектаклите. "Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г.”.

 

 

Програмата

 

1 юни - „Алиса в Огледалния Свят“- мюзикъл за деца и с участието на децата от Бон-Бон Мюзик – начало в 19:30 ч.

3 юни - ,,Лалугер" - моноспектакъл Николай Урумов

5 юни“Маргаритка” – детско представление от 18:00 ч.

6 юни – балетни спектакли на балет “Тиара” от 11:00 и 17:00 ч.

6 юни - ,,Закуска в Тифани "- киновечер

8 юни - , Жената е странно животно" - моноспектакъл Яна Огнянова

9 юни - ,,Живак" - моноспектакъл Димитър Живков

10 юни - ПРЕМИЕРА -,,Лекция  3 за силата на словото" - Камен Донев

11 юни - ,,Аз, досадникът'' - с Мариан Бачев, Александър Кадиев и други

13 юни - ПРЕМИЕРА - ,,Лекция  3 за силата на словото" - Камен Донев

15 юни - ПРЕМИЕРА - ,,На живо" - моноспектакъл Алекс Сърчаджиева

16 юни - ПРЕМИЕРА - "Мистериите на Траките" - спектакъл на Театър "Любомир Кабакчиев", гр. Казанлък

17 юни - Магическият шоу-спектакъл на Ненчо Илчев от 18:00 ч.
19 юни - ,,Преподавай трудно" - моноспектакъл на Яна Огнянова

20 юни -“Тя, той и още двама трима” - с Аня Пенчева, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев и Тихомир Благоев

21 юни - ,,Мъжка Задушница" - моноспектакъл на Николай Урумов

22 юни - ,, Грамофонът” – моноспектакъл Виктор Калев

 

На 01 юни от 12:00ч. - за празника на децата с вход свободен ще се играе представлението "Да играем на театър" – гостуващ детски спектакъл на театър "Л. Кабакчиев"- гр. Казанлък. Той ще бъде с жестомимичен превод, осигурен от партньори  - фондация “АРДУС”  и фондация - "Яника".

Допълнително ще бъдат обявени и нови събитията в програмата на фестивала.