Кери-Ан Мос: ''Киану е известен със своята доброта и щедрост, въпреки популярността си''

  • Сподели:
Кери-Ан Мос: ''Киану е известен със своята доброта и щедрост, въпреки популярността си''

Списание Time обяви Киану Рийвс за една от 100-те най-влиятелни личности за 2022 година в категорията ''Икони''.

Всяка отличена фигура в този годишен списък, има представящ кратък текст, написан от негов връстник, приятел или колега.

Честта да напише слова за своя приятел имаше 54-годишната актриса Кери-Ан Мос.
Сред ласкавите изявления тя описа славата му като ''уникална'' и разсъждава защо Киану е толкова обичан от цели поколения.

Двамата за първи път работиха заедно по ''Матрицата'' в края на 90-те, като премиерата на първия филм беше през март 1999 г.

''Киану Рийвс е известен със своята доброта и щедрост, въпреки известността си.
В този често неприятен и неуютен свят моят приятел Киану дава надежда на другите. Действията на този красив, талантлив, успешен и яростно отдаден актьор се превърнаха в отсрочка от постоянното разочарование, което имаме от тези, които са издигнати на пиедестал.

Спомням си лекотата, която изпитах първия път, когато го срещнах. Можеше да е стресираща първа среща — екранен тест, всички погледи са вперени в нас, Нео и Тринити заедно за първи път. Но Киану беше точно такъв, какъвто е бил винаги: мил, щедър и внимателен. 

Играли сме тези герои повече от 20 години, включително в миналогодишния ''The Matrix: Resurrections'', и той все още е човекът, който ме проверява по време на интензивен тренировъчен ден, точно както направи тогава. Той ме подкрепяше през всички тези години и все още го прави.

Яростно защитавам нашето приятелство, знам, че мога да разчитам на Киану, както и той на мен.
Неговата същност и човечност идват чрез всеки герой, който играе, както и в ежедневните взаимодействия, които светът вижда.

Не е нужно да се вдъхновяваме от нещо по-голямо от нас, а по-скоро от това, което вече живее вътре в нас. Киану благородно осветява това за всички ни.'', написа Кери-Ан Мос.