Ким Катрал: "Мъдрост е да знаеш кога да сложиш край"

  • Сподели:
Ким Катрал: "Мъдрост е да знаеш кога да сложиш край"

Ким Катрал потвърди, че никога няма да влезе обратно в кожата на емблематичната Саманта Джоунс, след като Сара Джесика Паркър, Кристин Дейвис и Синтия Никсън повториха ролите си в ''And Just Like That''.

"Голяма мъдрост е да знаеш кога е достатъчно. Също така не исках да правя компромис с това, което беше сериалът за мен. Пътят напред изглеждаше ясен'', каза тя пред изданието ''Силата на жените" за Variety в ново интервю. 

65-годишната актриса сподели огорчението си от факта, че е научила за продължението на сериала от социалните мрежи, но не може да се каже, че е била шокирана от неведението за плановете на НВО.

Когато за първи път актрисата се присъединила към сериала, ѝ допаднала концепцията, че това е "позитивен" формат за самотни жени. Но с течение на годините Катрал започнала да чувства, че нейната героиня се превръща в човек, който вече не прославя независимите жени:

"Чувствах се, сякаш съм се превърнала в мъжемелачка, което далеч не е толкова положително, колкото другите аспекти. Никога в Саманта не е имало отчаяние, винаги е било при нейните условия и по нейните правила. Това е нещото, което обичах."

За нейно огромно разочарование Катрал сподели, че сценария завива в грозна посока и сценаристите на "Сексът и градът" планират Саманта да получава нежелани и неподходящи снимки в съобщения от Брейди, 14-годишния син на Миранда. Катрал имала много по-подходящи идеи за своята героиня, например, да продаде PR компанията си поради финансови затруднения.
Наред с това, актрисата смята, че смъртта на Тузаря не е била креативна.

Тази година Катрал успешно продължи с два нови телевизионни проекта. В "How I Met Your Father" на Hulu тя е бъдещата Софи (изиграна от Хилари Дъф). А в ''Queer as Folk" на Peacock, я виждаме в образа на Бренда, богата възрастна дама от Ню Орлиънс.

На големия екран Катрал участва с Робърт де Ниро в комедията на Lionsgate ''За моя баща'', но споделя, че все още усеща присъствието на Саманта в живота си и изпитва благодарност към феновете си, че скърбят за нейното отсъствие.

Катрал промени културата, превръщайки Саманта в сексуално амбициозна фигура за едно поколение жени. 

Когато "Сексът и градът" се появи премиерно по HBO през 1998 г., Саманта беше нещо невиждано до този момент на малкия екран.
Финансово независима героиня, гордо отказваща да се стреми към брак или деца и която се наслаждава на секса както един мъж би го правил. Тя даде на образа си желание, хумор и душа.

"Никога не съм предполагал, че Ким влизайки в ролята на Саманта, може да бъде толкова забавна. Тя не се интересуваше от участие в телевизионен сериал, предвид от каква кариера идваше. А сега, не бих могъл да си представя предаването без нея", казва Дарън Стар