Кино академия за таланти представи два спектакъла като резултат от уъркшоп пред публиката на морския фестивал „Жреци на музите“ 

  • Сподели:
Кино академия за таланти представи два спектакъла като резултат от уъркшоп пред публиката на морския фестивал „Жреци на музите“ 

Кино академия за таланти бе поканена на фестивала „Жреци на музите“ в Лозенец, който вече над 10 години се провежда край морето с мисията да представя на публиката  актуално изкуство.

Участието на  талантите от Академията бе съсредоточено в две дати в с различни мини – спектакли. Първият е „Пазар на животи“ по пиесата на Наталия Дукова и е резултат от петдневен уъркшкоп, подготвен за откриването на фестивала. 

Само за 3 дни активна работа край морския бряг на Лозенец, 30 души на възраст от 10 до 60 години, успяха да направят едно цяло, което да въздейства и вълнува. 

 „Пазар на животи“ е много интересен текст, в който на един въображаем пазар можеш да си купиш най-необичайни неща“, разказва Наталия Дукова и продължава: „ като спомени, прегръдки, да си поръчаш приятели и т.н.  Има от всички видове емоции – в представлението може да се засмееш, да се замислиш, да ти стане тягостно и в същото време да си тръгнеш щастлив и обнадежден“, допълва Наталия.

В „Пазар на животи“ любовната тема е красиво застъпена, защото сред участниците има много млади момичета и момчета, тийнейджъри, с които екипът на спектакъла пресъздава моментите на първото влюбване. Тези трепети успяват да се пренесат и в живота, освен на сцената.

Вторият спектакъл е също тип уъркшоп с показ, който се казва „Портрет на човека“ и е по книгата с Дуковизми , чийто автор е отново Наталия Дукова. Подбрани са фрагменти, подходящи за всички възрасти – от 9 до 50 годишни, каквито са и участниците в него. 

Спектаклите се играят в новия амфитеатър на Лозенец, намиращ се на много красиво място - в морската градина.  
Екип на първия мини-спектакъл: Цвятко Ценов , Калоян Патерков и Наталия Дукова.
Екип на втория спектакъл:  Цвятко Ценов, Наталия Дукова и Ива Караманчев – гост хореограф.

Зад разкошните движенчески моменти, които се случват на фона на красива класическа музика или кавъри на виола от парчета стои именно актрисата Ива Караманчева. 

Публиката може да се радва на свободен достъп до всички представления в рамките на фестивала, благодарение на личността и усилията на Георги Врабчев, дългогодишен организатор и стожер на „Жреци на музите“.