Кизомба - най-красивият начин да прегърнеш някого

  • Сподели:
Кизомба - най-красивият начин да прегърнеш някого

Бих добавила и най-нежният. Заради близкия хват го наричат и "танцът на прегръдката".

Внимание: до всички силни жени, които контролират себе си, мъжете, живота и Съществуването като цяло – това е точно за вас! Не, изобщо не съм се объркала! :)

Когато за първи път ме поканиха на Кизомба парти и ми обясниха, че в този танц всяко движение се задава само от мъжа и той води изцяло, реагирах меко казано саркастично и подигравателно... нещо подобно на "не ме занимавайте с глупости, това не е за мен!"

Ами не, ама да!

Отне ми няколко месеца, докато стигна до въпросното Кизомба парти и то защото ми беше писнало да чувам през ден "хайде, ела с нас, не знаеш колко е хубаво", "има някакъв нов танц Кизомба", "ходих на Кизомба, трябва да опиташ"... В крайна сметка отидох просто, за да си потвърдя, че това не е за мен.

Това, което стана обаче е, че се влюбих... на влизане в залата, от първата стъпка, от първата песен, а след първия танц вече бях щастливо "обвързана" с тялото, душата и сърцето си...

Колкото и да се бореше умът ми, тялото ми ясно изразяваше обзелото го щастие – неслизаща от лицето ми усмивка, радост без повод, лекота, чувство на пълнота, цялост и омиротворение...

Девет месеца по-късно след уроци, партита всеки вторник и петък, три фестивала в чужбина, уикенди на морето и до различни градове в страната, аз се чувствах по-женствена, по-грациозна и по-освободена да бъда себе си... буквално се преродих!

Но вече не съм влюбена... изпитвам чиста обич към танца, който ми помогна да преоткрия себе си като жена!

Защото за да танцуваш Кизомба е необходимо да се довериш на партньора да те води и затова се танцува със затворени очи... страшничко звучи, нали? Но резултатът е доверие към живота като цяло! Сякаш всичко вече се случва по-лесно...

А мъжете... Мъжете добиват повече увереност да бъдат водачи и лидери, развиват усет, такт и адекватно отношение към жените и повишават самооценката си. Не всички, разбира се... и не всички жени се отпускат.

Кизомба не е за всеки! Но е за тези, които търсят стойностното, които рискуват да излязат от зоната си на комфорт и да преодолеят страховете си. За смелите и истинските, танцуващи в потока на живота!

С едно изречение: Кизомба е модерният блус, танцът на Мъжът и Жената!

Кизомба - най-красивият начин да прегърнеш някого

Кизомба е за тези, които търсят стойностното, които рискуват да излязат от зоната си на комфорт и да преодолеят страховете си