''Клети създания'': филмът, който донесе ''Златен глобус'' на Ема Стоун

  • Сподели:
''Клети създания'': филмът, който донесе ''Златен глобус'' на Ема Стоун

На 19 януари режисьорът Йоргос Лантимос (Dogtooth, Омарът, Убийството на свещения елен, Фаворитката) и продуцентът Ема Стоун представят ''Клети създания'' – забележителен и невероятно красив научно-фантастичен комедиен филм, създаден по едноименния роман на шотландския писател Алистър Грей от 1992 г. 

Запознаваме се с пленителната история и утопична еволюция на Бела Бакстър (Стоун) – млада жена, върната към живота от брилянтния и неконвенционален учен д-р Годуин Бакстър (Уилям Дефо). Под закрилата на Бакстър Бела е изпълнена с нетърпение да се учи.

Жадна за всичко, което светът предлага и всичко, което ѝ липсва, Бела бяга с Дънкан Уедърбърн (Марк Ръфало), хитър и разкрепостен адвокат, на шеметно приключение из континентите.

Освободена от предразсъдъците на своето време, Бела се превръща в непоколебима личност, която се бори за равенство и свобода.
Впускаме се в лична и сюрреалистична одисея на себепознание в търсене на избавление от сковаващите норми с ''Клети създания'' от 19 януари само в кината.