Комедията „Съседите отгоре“ спечели публиката още на премиерата

  • Сподели:
Комедията „Съседите отгоре“ спечели публиката още на премиерата

Спектакълът с Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев ще има специално коледно издание на 26 декември в София и дебютни дати във Варна, Бургас и Пловдив

Пълна зала, смях и дълги аплодисменти посрещнаха новата комедия „Съседите отгоре“ на премиерата ѝ в „Théatro отсам канала” в София на 3 декември. Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев, които излизат за първи път на театралната сцена заедно, успяха да спечелят публиката още с първото си представление. 

Адаптацията на испанската филмова комедия Sentimental от Сеск Гай дебютира под режисурата на Емил Марков с две предварително разпродадени дати в София и едно специално коледно издание на 26 декември. Предстоят премиери във Варна, Бургас и Пловдив. Продуцент на спектакъла е Artvent.

Сюжетът ни пренася в дома на Ана и Хулио (Силвия Петкова и Иван Бърнев), които са заедно от години. Времето и рутината обаче са ги отдалечили видимо необратимо. Докато не се нанасят в нов апартамент… Апартамент, в който постоянно се чуват викове и стонове от горния етаж. Може би от ревност, може би от завист и копнеж за по-пикантен живот, но тези звуци се превръщат в обект на постоянни спорове между Ана и Хулио.

Без да предупреди съпруга си, Ана кани съседите отгоре (Лилия Маравиля и Емил Марков) на гости. 
Вечерта се превръща в комичен сблъсък между сексуалната разкрепостеност на съседите отгоре и „стандартния“ начин на общуване и живот на Хулио и Ана. Избухва емоционална буря от взаимни обвинения, в която излизат наяве скрити недоволства и потиснати желания. А едно „неприлично“ предложение взривява всичко.

Авторът на комедията с пет номинации за Наградите „Гоя“ Сеск Гай пише сценария вдъхновен от шумната си съседка от горния етаж. Подобно на своите герои, той и съпругата му също влизат в редица спорове, докато обсъждат какво се случва в апартамента над тях.

„Без съмнение, едно от най-големите, най-амбициозни приключения, които всеки от нас може да преживее, е животът в двойка. Това е и голямото предизвикателство, изпълнено с премеждия, където конфликтите стават рутина, а извинението след нанесената рана често липсва“, споделя Сеск Гай.

„Съседите отгоре“ е комедия с остър и прям диалог, игра на думи и поредица комични ситуации. А страхотният актьорски състав успява да даде живот на герои, в които мнозина ще видят черти от себе си. 

Автор на снимките е фотографът Иван Ерменков