Концерт, изложба и творческа работилница във втората събота на фестивала Улица „Нов живот" Вх. ХХХ

  • Сподели:
Концерт, изложба и творческа работилница във втората събота на фестивала Улица „Нов живот" Вх. ХХХ

Улица „Нов живот" Вх. ХХХ, Ап. 29 (Фабрика Автономия) е названието и локацията на втората събота (29.10.) от тридневния фестивал ХХХ години след Воев, в памет на легендарния поет и музикант Димитър Воев.

Акцентът е върху колективното сътворчество и самоорганизация на множество генерации вдъхновени и повлияни от алтернативната субкултура, свързана с неговата фигура.

Сред имената на творците, които ще участват в ъндърграунд изложбата са Станислав Беловски, Йон Марс, Маргарита Омар, Даниел Адърски, Дими Дедиковски, Теменуга Мишкова. Събитието ще се проведе на 29 октомври (събота) от 18:00 ч. в социален център Фабрика Автономия на бул. „Тотлебен" 34, в София. 

Началото ще се отбележи вместо с речи и церемонии, с творческа работилница, съобразно названието на фестивала - Вх. ХХХ като художествен, хакерски, хибриден в своя формат. Всеки гост е поканен да бъде и домакин, активен участник в събитията, и да допринесе с арт материали за работилницата, с почерпка, с достатъчно нелошо настроение.

С характерния за вибрациите, свързани с Воев оптимистичен песимизъм се очаква да бъде заразно изпълнението на живо на група На червено. А зад видеоплейлиста на съпровождащото арт работилницата дарк парти съвместно ще стоят Ивайло Демидов – Ивашкин от групите Мефисто, PсихоIвашкин, Проект "Димитър Воев", както и Галина Лачева, Борис Кънчев и Петър Бранков от неформален фенклуб "Нова генерация", в стремеж за съпреживяване на видеоклипове от различни географски ширини и представяне на повече местни или по-малко известни имена от постпънк и експерименталната сцена.