Краят на една телевизионна епоха за Елън Дедженеръс и Джеймс Кордън

  • Сподели:
Краят на една телевизионна епоха за Елън Дедженеръс и Джеймс Кордън

Елън Дедженеръс споделя сърдечно послание след заснемането на последния епизод на предаването си, който ще бъде излъчен на 26 май.

Краят на ерата на дневната телевизия е пред нас. На 28 април Елън записа последния епизод на Шоуто на Елън Дедженеръс

След 19 сезона, телевизионната легенда се поклони като водещ на Шоуто на Елън Дедженеръс, докато снима последния епизод.
Водещата размишлява върху момента със сантиментален поглед към миналото.

"Когато стартирахме това шоу през 2003 г., iPhone още не съществуваше. Социалните медии не съществуваха. Гей браковете не бяха законни. Гледахме как светът се променя, понякога към по-добро, понякога не. Но каквото и да се случваше, моята цел винаги е била шоуто да бъде място, където всички можем да сме заедно и да се смеем един час", написа Елън в Instagram.

Тя завърши посланието си с благодарност към своите милиони фенове.

"Да бъда част от вашия живот беше най-голямата привилегия за мен и това ми донесе огромна радост. Благодаря ви. Благодаря ви. Благодаря ви. Благодаря."

През последните седмици гости като Мишел Обама и Ким Кардашиян записаха прощални изяви в шоуто.
Елън обяви плановете си шоуто ù да приключи през май 2022 г., като каза, че слуша вътрешния си глас.

"Истината е, че винаги се доверявам на инстинкта си. Именно той ми подсказа, че е дошло време. Като комик винаги съм осъзнавала важността на времето. С пълна сериозност, наистина почувствах, че следващият сезон е точното време да завърша тази невероятна глава."

Съобщението дойде в труден момент за The Ellen DeGeneres Show, след появилите се заглавия за обвинения в "токсична работна среда". Елън опроверга твърденията, споделяйки, че негативните коментари не са причина шоуто да се прекрати.

"Ако това беше причината да се откажа, нямаше да се върна тази година. Наистина мислех да не се връщам, защото беше опустошително. Започнаха атаки срещу мен и негативизъм срещу всичко, което отстоявам и в което вярвам и около което градих кариерата си. Аз съм добър човек. Аз съм човек, който обича да прави хората щастливи."

Колкото до Джеймс Кордън и неговото The Late Late Show, водещият обяви, че краят на предаването идва около лятото на 2023 година.

"В продължение на осем години водещият, роден в Бъкингамшир, се противопоставя на конкуренцията си в САЩ, преосмисляйки много елементи от късния вечерен формат", заяви шефът на CBS.

Късното шоу със Стивън Колбърт може да е властвало в рейтингите през последните пет години, но Deadline обяви, че "Шоуто на Кордън е създадено за една вирусна епоха".
Страницата на The Late Late Show в YouTube има почти 10 милиарда гледания, добавя Deadline, и има повече от 27 милиона абонати - на второ място след Джими Фалън с 29 милиона.

"Това беше най-трудното решение, което някога ми се е налагало да взема, защото съм много горд с шоуто. Развълнуван съм, че удължавам за една година. Винаги съм смятал, че ще бъда част от предаването в рамките на пет години и след това ще си тръгна, но в крайна сметка останах. Горд съм с това, което постигнахме. То е отвъд най-смелите ми мечти", каза Кордън пред Deadline.

От Crosswalk the Musical до легендарното Carpool Karaoke и всеки уникален комедиен сегмент, който Кордън въведе в телевизионния ефир, той наистина е преосмислил много елементи от развлекателния формат. 

Кордън пое ролята на домакин на късното вечерно токшоу от комика и актьор Крейг Фъргюсън през 2015 г.
Той стана популярно име в САЩ, връчвайки забележителните награди за шоубизнеса като Тони и Грами.