Кристоф Ламбер: Когато една жена обича, тя не се поддава на съблазън

  • Сподели:
Кристоф Ламбер: Когато една жена обича, тя не се поддава на съблазън

Френският чаровник и любимец на нежния пол – Кристоф Ламбер, става днес на 64 години. „Когато една жена обича, тя не се поддава на съблазън“, казва той преди години, а неговите разсъждания и мисли за взаимоотношенията между жените и мъжете, често изместват фокуса на ролите му, които неизменно ще останат в сърцата на почитателите.

Актьорът е роден в Ню Йорк в семейството на френски дипломат. Като малък постоянно сменя училищата, защото много пътува, следвайки баща си по света. Завършва средното си образование в Женева. Отбива военна служба за една година във френската армия. Опитва да угоди на родителите си, като се занимава за известно време с финанси, но това не му харесва и решава да учи Драматургия в Парижката консерватория, но я посещава само година.

В киното дебютира в началото на 80-те години с малки роли във френски. От 1981 г. започва да се снима в по-големи продукции, но и те не го правят известен. През 1984 година Кристоф Ламбер получава първата си голяма роля във филма на Хю Хъдзън „Тарзан от рода Грейстоук“ по книгата на Едгар Райс Бъроуз. Филмът е възприет много добре и името на Ламбер започва да се споменава все по-често. Със следващата си роля в „Метро“ (1985) на Люк Бесон той изведнъж си спечелва световна известност, като за превъплъщението си в образа на Фред получава награда „Сезар“. Следват роли в „Шотландски боец“, в който си партнира с Шон Конъри, „Сицилианецът“ (1987) на Майкъл Чимино и „Да убиеш свещеник“ (1988) на Агнешка Холанд, „Аз те обичам“ (1986) на Марко Ферери, „Ход с коня“ (1991), „Макс и Джеръми“ (1992), „Северна звезда“ (1996), „Арлет“ (1996) и др. В началото на новото хилядолетие Кристоф се снима във филма "Версенжеторикс", който се снима в България. През 2012 г. се снима и в българския филм „Чужденецът“, чийто режисьор е Ники Илиев.

 

По случай рождения му ден ви предлагаме 3 от мислите на Кристоф Ламбер:

-Мисля, че жените са много по-праволинейни. Когато една жена обича, тя не се поддава на съблазън. Това не значи, че не поглежда другите мъже, както ние гледаме някоя красива жена, не.

-Когато един мъж мами жена си, главата му не участва в това, което се случва. Става дума само за секс. Разбира се, това не значи, че човек трябва да го прави, но актът няма същия смисъл.

-Жената има невероятната способност да  приема нещата много дълго време. Тя приема, тя търпи, но в деня, в който каже „не”, това значи не.