Леонардо Ди Каприо и Дженифър Лорънс в спасяваща света мисия

  • Сподели:
Леонардо Ди Каприо и Дженифър Лорънс в спасяваща света мисия

Netflix показаха първи кадри от предстоящия филм, черната комедия "Don't look up", която идва този декември, дело на режисьора Адам Маккей.
Актьорският състав се гордее с петима носители на "Оскар": Леонардо Ди Каприо, Дженифър Лорънс, Кейт Бланшет, Мерил Стрийп и Марк Райлънс. Двама номинирани за "Оскар": Тимъти Шаламет и Джона Хил и един носител на хуманитарната награда „Жан Хершолт" в лицето на Тайлър Пери. Кастът включва и двама носители на наградите "Грами": Ариана Гранде и Кид Куди.

Компилация от всички тези звездни актьорски величия сме гледали и друг път в различни конфигурации и проекти. Например Леонардо Ди Каприо и Джона Хил са снимали заедно и преди - "Джанго без окови" 2012 г. и "Вълкът от Уолстрийт" 2013 г.
Мерил Стрийп и Тимъти Шаламет са участвали в „Малки жени" 2019 г.
Ди Каприо си е партнирал в „Стаята на Марвин" 1996 г. с Мерил Стрийп, и с Кейт Бланшет в „Авиаторът" през 2004 г.

Актьорът, екоактивист и природозащитник Ди Каприо сподели пред EW: „Адам има несравнима способност да предизвика разговор с хумор и навременни истории. Знаех, когато прочетох неговия сценарий, че той е невероятно уникален, тъй като наблегна на важен акорд спрямо съвременния свят, в който живеем. Адам е изтъкал прекрасно навременно съобщение за обществото, начина, по който общуваме, настоящите ни приоритети и климатичната криза, в абсурдно смешен, но важен филм."

"Не гледай нагоре" разказва историята на двойка астрономи, изиграни от Ди Каприо и Лорънс, които трябва да отидат на медийна обиколка, за да предупредят човечеството относно приближаваща се комета, която ще унищожи планетата Земя. Ако обаче в някогашния касов блокбъстър ''Армагедон'' през далечната 1998 г. бяхме затаили дъх пред героизма на Брус Уилис, Бен Афлек, Стив Бушеми и останалия екип от NASA, тук вероятността да се смеем и изненадваме на комичните ситуации, е по-голяма.

Мерил Стрийп, която във филма влиза в ролята на американския президент Джени Орлийн, определи заснемането на „Не гледай нагоре" по време на пандемията като „зловещо" преживяване, защото историята е метафора за глобалното затопляне.