Лина Никол за свободата да бъде себе в дебютния албум Who I Am

  • Сподели:
Лина Никол за свободата да бъде себе в дебютния албум Who I Am

На 8-ми октомври, Лина Никол ще представи своя дебютен албум "Who I Am" с концерт на живо в Sofia Live Club. На 1-ви октомври самостоятелният албум на певицата ще бъде разпространен във всички дигитални платформи.

Заглавието “Who I Am” не е случайно. Лина споделя, че музиката, която ще представи е идеалното отражение на нея като артист. В албумът има чувствени балади, които са свързани с определени моменти от живота й, фънки звуците са част от нейната забавна страна, а синтезът от модерно звучене и класическо арендби показват израстването и пътят, който е изминала през последните години. Една от песните “Like I Used To” е написана по време на пандемията и пълния локдаун миналата година. Текстът разказва за желанието да се върнем към пълноценния живот, а в проекта се включва и рапърът Vas J. Angelov. Продукцията е дело на Боян Ангелов, с който Лина работи основно по албума. 

Неотдавна певицата разказа за работата си като КРО анализатор - специфична маркетингова професия, която е почти непозната на българския пазар. През годините Лина е работила като финансов консултант, финансов мениджър, проджект мениджър в галерия, маркетинг специалист, но музиката се превръща в основна дейност. Тя споделя, че се радва на тази свобода и също така на факта, че е независим артист, защото има възможност да взима самостоятелно решения в каква креативна посока да се развива и албумът “Who I Am” е отражение точно на това. Освен като самостоятелен артист, Лина Никол има участие и в други проекти. Тя е единствената дама в Intelligent Music Project на д-р Милен Врабевски. В момента рок групата представят най-новия албум  “The Creation” с участието на Рони Ромеро (Rainbow) и Карл Сентънс (Nazareth).  Лина участва и като гост-вокалист в издадения преди 3 седмици албум на  Радослав Славчев - Riverman “The Truth”. Певицата пише текстове за различни артисти и също така в момента пише композиции за чуждестранни изпълнители.

Извън музиката, едно от нещата, което й помага да запази баланса по време на пандемията е медитацията и по-конкретно трансценденталната медитация. Лина споделя, че денят й не започва без “сутрешен ритуал”, който й помага да бъде по-фокусирана и продуктивна през деня.

На 8-ми октомври Лина Никол ще представи своя дебютен албум в София Лайв Клуб заедно с музикантите Александър Васев (пиано), Владислав Мичев (пиано и брас), Стоян Джаферов (китара), Радослав Славчев - Riverman (бас), Божидар Василев (тромбон и ефекти) и Деян Илиев - барабани.

Албумът се реализира с подкрепата на Столична община - Столична програма “Култура” 2021 год.