Looper: Убиец във времето

  • Сподели:
Looper: Убиец във времето

“Looper: Убиец във времето” е новият научно-фантастичен трилър на режисьора Раян Джонсън („Братята Блум”) с участието на Джоузеф Гордън-Левит и Брус Уилис.

През 2074 г. пътуването във времето вече е измислено. 30 години преди това – през 2034 г. 25-годишният Джо Симънс (Джоузеф Гордън-Левит) работи за мафията в Канзас сити като looper – убиец във времето. Той елиминира цели от бъдещето и се отървава от телата без това да му създава проблеми, тъй като мишената е от друга времева линия – 30 години напред.

При едно от поредните насрочени убийства обаче жертвата се оказва неговото бъдещо Аз – Джо (Брус Уилис). Двамата се изправят един срещу друг, всеки решен да отстои своето – младият Джо (Левит) да продължи да живее както досега, другият – възрастният (Уилис) пък е готов да направи всичко и да промени бъдещето, за да спаси жена си. Някъде във всичко това е и младата фермерка Сара (Емили Блънт), живееща със сина си Сид, която по стечения на обстоятелствата се оказва в центъра на събитията.

Този нов научно-фантастичен филм завладява с интересния си сценарии. Липсва моментът на предсказуемост. Тук няма добри или лоши герои – всеки е сам за себе си, всеки допуска грешки, всеки е далеч по-сложен образ. Екшън сцените също са на ниво – има преследвания, стрелби

Впечатление прави и променената визия на Джоузеф Гордън-Левит, който за да заприлича на своето бъдещо Аз – Брус Уилис, носи протези на лицето. Тук виждаме Левит като екшън герой в пълния смисъл на думата.

С визията и историята си „Looper” напомня на друг филм с участието на Брус Уилис, а именно „12 маймуни” на Тери Джилиам.

Освен споменатите вече Левит, Уилис и Блънт, във филма участват още Пол Дъно („Каубой срещу извънземни”), Джеф Даниелс („Скорост”), Пейпър Парабо („Грозна като смъртта”), Ноа Сийтън и др.

„Looper: Убиец във времето” откри фестивала в Торонто на 6 септември и получи одобрението на критиците. Официалната му премиера у нас е на 6 октомври. Каква ще е съдбата му в бокс офис класацията в края на тази седмица и ще успее ли да детронира „Заразно зло: Възмездие” ще се разбере в началото на другата седмица.

Looper: Убиец във времето
Looper: Убиец във времето
Looper: Убиец във времето
Looper: Убиец във времето
Looper: Убиец във времето
Looper: Убиец във времето
Looper: Убиец във времето