''Love is False'' е първата самостоятелна изложба на Гергана Иванова, която изследва концепцията за любовта

  • Сподели:
''Love is False'' е първата самостоятелна изложба на Гергана Иванова, която изследва концепцията за любовта

''Love is False" е първата самостоятелна изложба на Гергана Иванова, която изследва концепцията за любовта като едновременно истинска и фалшива. Чрез миксиран медиен арт проект, тя се докосва до сложностите на междуличностните отношения, използвайки рециклирани компютърни дънни платки и стари снимки на двойки.

Компютърната дънна платка символизира комуникацията, подобно на интригуващите компоненти на компютърната система. Дали хората се срещат случайно или им е предначертано да се срещнат. Подобно на това, проектът изследва как комуникацията играе важна роля в романтичните взаимоотношения и как тя може да повлияе върху истинността на любовта. Проектът също така изследва как комуникацията играе важна роля в романтичните връзки и как влияе на автентичността на любовта.

Старите снимки на двойки, намерени на битпазари и в антикварни магазини, улавят моменти, когато любовта се възприема като истинска. Въпреки това, проектът поставя под въпрос автентичността на любовта и как тя може да бъде засегната от общественото мнение и личните желания.

Чрез съчетаването на компютърни дънни платки и стари снимки на двойки, проектът цели да подчертае дихотомията на любовта и крехкостта на връзките.