Любо Киров пее „Облаче ле бяло" на площад „Св. Александър Невски"

  • Сподели:
Любо Киров пее „Облаче ле бяло" на площад „Св. Александър Невски"

Популярният изпълнител предпочетен от English Chamber Orchestra за концерта на 13 юли

Най-награждаваният български изпълнител през последните 10 години Любо Киров ще изпълни две емблематични български песни „Облаче ле бяло“ и „Хубава си ,моя горо“ заедно със световноизвестния English Chamber Orchestra на специалната Гала в София пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ на 13 юли.

Британският оркестър, който от 1977 г. е под патронажа на крал Чарлз III е прослушал записи с всички български изпълнители преди да избере Любо Киров. Условието е било да има голям гласов диапазон и отличен сценичен имидж. Във финалния списък от спряганите имена са били включени най-известните български певци и певици.

Любо Киров ще изпълни две от най-обичаните български песни със специален аранжимент.
„За мен това  участие е голяма чест и отговорност“, сподели певецът. Той вече репетира за концерта под открито небе.
Изборът на песни е взел след прослушването на 20 известни български песни. Преди години Силви Вартан разплака публиката в зала 1 на НДК с изпълнение на песента „Облаче ле бяло“ на първия си концерт в България в началото на 90-те години.

„Добрата музика е вечната музика. Тя винаги вълнува!“, споделя Любо Киров, който за поредна година получи наградата за „Певец на годината“ на церемонията на Годишните музикални награди на БГ радио. 

Албумът му „Целуни ме“ е най-продаваният албум в България за 2022 година, а националното му турне е най-бързо продаващото се през 2023 г., изпреварвайки концертите на примата на българската естрада Лили Иванова. 

Програмата ще бъде удостоена и с присъствието на млади български таланти, които ще изпълнят специално разработени български народни песни под акомпанимента на English Chamber Orchestra като реверанс към родната публика.
В София ще звучат произведения на класици като Моцарт, Хендел, Бах и Елгар. 

Концертът е под патронажа на кмета на София - Йорданка Фандъкова и Н. Пр. 
д-р Робърт Джон Диксън, посланик на Обединеното кралство в България

Музикалната традиция продължава и това лято с концерта на English Chamber Orchestra на 13 юли пред катедралата „Св. Александър Невски“ и храмът, патрон на столицата – „Света София“.


Концертът е част от Календара на културните събития на Столичната община.