Любовната история на Барбра Стрейзънд и Джеймс Бролин

  • Сподели:
Любовната история на Барбра Стрейзънд и Джеймс Бролин

Барбра Стрейзънд среща сродната си душа след 50 и днес, тя е влюбена, удовлетворена и спокойна.

Барбра Стрейзънд е една от най-известните певици и актриси в света. С кариера, продължила шест десетилетия, тя е една от малкото изпълнителки, спечелили всичко: Еми, Грами, Оскар и Тони (т.нар. EGOT). Тя смята себе си за много щастлив човек не само заради отличията си, но и защото е намерила истинската любов.

Въпреки че го е направила на възраст, считана за късна, нейната житейска история ни показва, че любовта може да отнеме време, за да дойде, но чакането си заслужава.

В High View Art погледнахме назад към любовния живот на Барбра Стрейзънд и тайните, които тя споделя, за да бъде щастлива и влюбена на 80 години.

Барбра Стрейзънд е родена на 24 април 1942 г. и започва кариерата си през 60-те години на миналия век, играейки в нощни клубове и театри. Благодарение на това тя се появява в някои телевизионни предавания и през 1963 г. успява да издаде албум, номиниран за Грами за албум на годината.

В едно от последните си представления на сцената на Бродуей тя се запознава с Елиът Гулд, когато се явява на прослушване за пиесата ''I Can It for You Wholesale''.  
Кани го да види нейното изпълнение, но той настоял, че ще участват заедно в пиесата. Така и станало - на следващата година се оженили.

Раздяла, причинена от славата

Стрейзънд и Гулд се разделили през 1969 г. и официализирали развода си през 1971 г. Метеоричната кариера на певицата ѝ носи слава и амбиция, което в крайна сметка се отразило негативно на брака ѝ.

Гулд споделя, че било трудно да си женен за успеха на някой, а не толкова за самия него. Двойката има син – актьорът Джейсън Гулд, който е и единственото дете на Барбра.

Две десетилетия копнеж за любов

От тази година насам Барбра имала няколко връзки с различни фигури от шоубизнеса. През 1973 г. тя започва да се среща с продуцента Джон Питърс, неин мениджър и личен продуцент.

След това, от 1983 до 1987 г., Стрейзънд се премества при Ричард Баскин, собственик на компанията за сладолед Baskin-Robbins. Той написал текста към нейната песен ''Ето ни най-накрая''.

Между 1983 и 1989 г. тя се среща с актьорите Ричард Гиър и Клинт Истууд. От 1989 до 1991 г. Барбра излиза с композитора Джеймс Нютън Хауърд. През 90-те години била романтично обвързана с няколко актьори и личности като Лиъм Нийсън, Джон Войт и Питър Уелър. А от 1992 до 1993 г. била във връзка с тенисиста Андре Агаси, въпреки разликата от 28 години във възрастта им. 

"Сънуваш филм... и той се появява"

Едва когато Барбра навършила 55 години през 1996 г., тя срещнала една година по-възрастния от нея актьор Джеймс Бролин. Запознават се на среща на сляпо, организирана от приятели. След такава богата история на връзките и авантюрите, този път Барбра не е имала никакви очаквания.

Само месеци след тяхното запознанство, Барбра режисира ''The Mirror Has Two Faces'', който тя описа като проява на зараждащата се връзка с Бролин. ''Сънуваш филма и тогава той се появява'' - във филма една жена се омъжва за мъж по платонични причини, преди да се влюби в него. ''Да се съберем с Бролин беше като живот, имитиращ изкуство'', каза тя в интервю.

Нов шанс на 55

Барбра и Джеймс се женят две години по-късно през 1998 г. в имението на Стрейзънд в Малибу за 100 милиона долара. Много хора, в това число и медиите били скептични към новата двойка, особено, имайки предвид любовната история на певицата. С течение на годините обаче те доказали, че връзката им е предназначена да трае дълго.

След сватбата, Барбра и Джеймс решили да стоят далеч от медиите и общественото внимание.

''Никога не се обличаме специално, за да излезем някъде, не ходим на премиери. Не ходим никъде, където има папараци. Уикенда предпочитаме да се излежаваме. Четем си книги на глас, наслаждавайки се на компанията си.''

''Това е перфектна ситуация''

По време на интервю през 2021 г. 80-годишният актьор сподели за живота си с Барбра:

''Харесвам жени, които се намират в мир със себе си, а аз съм само успокояващ фактор. Тя ме издигна и вдъхнови да правя неща, които обикновено не бих направил. Ние двамата сме като една перфектна ситуация. На много хора браковете не вървят добре през първите 15 месеца, но ние буквално се влюбихме през този период, бяхме заедно всеки ден и се справяхме с предизвикателствата. Никой от нас не е излизал през вратата след спор - добри сме в обсъждането на нещата. Умеем да водим диалог. Трябва да ви кажа, че след 23 години заедно сме по-добри от всякога.''

След 24 години заедно, те са пример за много други двойки в индустрията и могат да се гордеят с един от най-дълготрайните и щастливи бракове. Барбра обича да прекарва време със семейството си и в социалните си мрежи публикува снимки на моменти, които споделя с внучка си.

Тайната на дългия брак

Тяхната връзка е пример за това, което любовта и усилията могат да постигнат в една двойка. Ключът на успешния им брак има различни етапи. Първо, човек трябва да се поучи от миналото, споделя Джеймс Бролин.

''Това е третият ми брак. Първите два пъти избрах трудни за мен партньорства, но предполагам се учиш с всяко следващо. Аз съм човек, който вярва, че ако сгреша, тогава научавам нещо ново, а когато го направя по правилния начин - не съм научил нищо.
Друг ключов момент е - да останем заедно, но да запазим независимостта си. Раздвоихме се и това ми харесва. Аз имам свои собствени пари и тя има свои собствени пари. Тоест, обичате се един друг, но и обичате независимостта си. Когато жена ми е заета, тя е наистина съсредоточена в работата си и част от добрите ни отношения се дължат на факта, че аз се съобразявам с това. Ако отида при нея с нещо важно и тя ми заяви, че в момента не може да ми обърне внимание, то тогава аз ще изчакам. Точка! Така разсъждавам аз.''

Повече от 80 години изпълнени с работа и любов

Днес, през 2022 г., Барбра е на 80 години, а Джеймс е на 81, но те все още са също толкова активни в кариерата и живота си като двойка. Тя обяви на официалния си уебсайт, че ще направи малко турне из Съединените щати и промотира албума, който издаде преди няколко години.

Барбра е много фокусирана върху подкрепата за организации, освен че е страхотен куратор на изкуството и интериорен дизайнер.

Джеймс работи във филма ''Lightyear'' и сериала ''Sweet Tooth''. Но най-важното е, че те имат един от най-сплотените бракове в шоубизнеса и продължават да бъдат отличен пример за новите поколения.