Малките жълти човечета – злите (добри) миниони

  • Сподели:
Малките жълти човечета – злите (добри) миниони

Преди няколко години и за да сме точни през 2010 г. излезе един анимационен филм. Той направи своите второстепенни герои в иситински звезди. Макар и рисувани, днес ние може да ги видим навсякъде – в реклами, късометражни филми, песни, плакати, играчки и др. Със своята непринуденост и характер, те се превърнаха в мания.

Ако случайно вече не сте се сетили, филмът от 2010 г. е "Аз проклетникът", а анимираните герои са жълтите слуги на Гру – минионите. Сред тях се открояват Кевин, Стюарт и Боб. Тази година те се сдобиха със свои собствен филм – "Минионите".

Продуцентът на споменатата по-горе продукция – Крис Мелендари казва, че връзката, която откриваме с тези жълти анимационни герои се дължи на техния неудържим и неукротим дух.

Мелендари споделя още: "... те не са просто очарователни, те са интересни, защото тяхна същност, характер, външен вид и природа са в противовес. Идеята, че те са зли, а в същото време добронамерени, ги прави толкова смешни, комични и адски забавни".

Къде ни отвежда всъщност "Минионите"? В началото на тяхната история – а именно в отчаяното им търсене на зъл господар. Виждаме ги през различни периоди от историята на Земята. Още веднъж ни се показва идеята, че минионите, опитвайки се да намерят своя зъл годподар с добри намерения извършват малко "зли" постъпки, без да искат.

Определено трябва да се обърне внимание на интересния език на жълтите човечета. Една смесица от звуци с лек испански привкус ни кара да се смеем още веднъж с героите.

Но да се върнем на последния филм, който излезе на 10-ти юли. Режисьор, както и на последните две продукции е Пиер Кофин. Той озвучава и Кевин, Стюарт и Боб. В ролята на суперзлодейката Скарлет Оувъркил е Сандра Бълок, а нейният съпруг е момчето от Медисън авеню – Джон Хам. Не трябва да се пропуска и присъствието на Бърдмен – Майкъл Кийтън, Стив Коган, Джофри Ръш и не на последно място Гру – Стив Карел.

И все пак защо минионите остават толкова интерсни? Те са смешни, забавни, лоши, но добри и ужасно симпатични. Те са тези, които могат да ни накарат да се усмихнем и да започнем да си тананикаме, че сме щастливи (както в песента на Фарел Уилямс от предпоследния филм – "Happy").

А защо да не се посмеем още веднъж с тях в новия им филм "Минионите"?

Малките жълти човечета – злите (добри) миниони

"Те не са просто очарователни, те са интересни, защото тяхна същност , характер, външен вид и природа са в противовес", споделя продуцентът Крис Мелендари 

Малките жълти човечета – злите (добри) миниони

Опитвайки се да намерят своя зъл годподар с добри намерения, минионите извършват малко "зли" постъпки, без да искат