Metallica представиха втора песен от новия си албум 72 Seasons

  • Сподели:
Metallica представиха втора песен от новия си албум 72 Seasons

След взривяващата премиера на парчето "Lux Aeterna" през ноември, Metallica отново изненадаха феновете си с нов сингъл и видеоклип от предстоящия си 12-и студиен албум 72 Seasons.

Парчето е озаглавено "Screaming Suicide" и се отличава от предишните тракове на групата, разгръщайки чувствителната тема за самоубийството. Текстовете на Hetfield и продукцията на 72 Seasons напомнят на ранното хеви метъл звучене на американските легенди. 

"Намерението ни със "Screaming Suicide" е да разкажем за мрака, който чувстваме и държим вътре в себе си. Не трябва да отричаме влиянието на негативните мисли върху менталното ни здраве. Ако това е човешко преживяване, трябва да се научим да споделяме за него. Вие не сте сами", казва фронтменът James. 

 

"Screaming Suicide" следва пътя, който проправи "Lux Æterna" - първият сингъл от албума, обявен при излизането си на 28 ноември 2022 г. като "гръмък, главозамайващ" (Billboard) и "разтърсващ" (USA Today). 72 Seasons ще бъде издаден на 14 април, а музикални продуценти са известният звукорежисьор и близък приятел на групата Greg Fidelman и както обикновено - James Hetfield и Lars Ulrich.

Днес започва и продажбата на еднодневните билети за всички концерти от световното турне M72 на Metallica. Обиколката стартира в Амстердам през месец април, преди поредица от концерти в Америка и Европа.