MONA с нов сингъл посветен на любовта

  • Сподели:
MONA с нов сингъл посветен на любовта

Песента е дело на шведски екип работил върху най-продаваният албум в света за 2020 година на корейската банда BTS

Песента се казва „Ти и аз“ и е втората песен, в която Mona участва и като автор на текста, а музиката е дело на изключително талантливия автор и музикален продуцент от Швеция Мартин Масаров. Първоначално двамата започват да работят изцяло онлайн миналата година. 

„Ние започнахме да си общуваме по интернет. Аз бях в Швеция и така се опознахме. Говорихме си много за нейният опит с пеенето на фолклор и тъй като аз правя основно поп музика и западен поп като цяло, ние решихме, че ще е интересно да смесим тези два стила - да комбинираме западна поп музика с фолклорно пеене – нещо, в което Mona  е изключително талантлива.“ – споделя за процеса Мартин. 

„ „Ти и аз“ за мен, е олицетворение на любовта. В наши дни все по-трудно я откриваме, все по-трудно я изразяваме и все по-трудно я усещаме. Не е лесно да си намериш добър приятел, но още по-трудно е да откриеш любовта и да бъдеш в балансирана за теб среда. И когато откриеш правилния човек сякаш заживяваш в нов свят. Започваш да правиш компромиси, да мислиш за още някой толкова, колкото мислиш за теб самия. Започваш да променяш навиците си и да изграждаш нови. Любовта е тази, която ни кара да се усъвършенстваме. Кара ни да бъдем по-добрата версия на себе си, без никакви колебания. „ – споделя Mona, която беше наричана от хората в социалните мрежи „Златният бутон на България“ след участието си в последния сезон на предаването „България търси талант“. 

Песента има и английска версия, която предстои да бъде издадена съвсем скоро. В работата по нея в екипа към Мартин и Monа се включва и супер успешната шведска авторка Етта Зелмани, която е работила по един от последните албуми на корейската банда BTS „Map of the soul 7”.

Етта участва в „Ти и аз“ като автор на мелодичните линии и е автор на английския текст на песента. „Аз мисля, че Мона е страхотна. Тя има страхотен глас. Много харесвам нейната самоличност.  

Тя е спокойна, събрана и в същото време има тази движеща я страна, за която искаш да знаеш още.  Да, определено мисля, че тя ще постигне нещо голямо. „ – споделя авторката, която е участвала в създаването на най-продаваният албум в света за 2020 година. 

Песента е много лична за Monа и затова тя решава нейният приятел и момчето, за което е написана песента да участва във видеото.

Режисьор отново е Радостин Събев – Шошо, с който Monа работи вече за трети път. Видеото е заснето в Лондон, а визиите в него отново са дело на дизайнерът Мони Петров. 

Премиерата на английската версия на песента предстои в началото на есента.