На 1 ноември Народният театър представя на публиката „Антихрист. Глави VIII, X, XI" по Емилиян Станев

  • Сподели:
На 1 ноември Народният театър представя на публиката „Антихрист. Глави VIII, X, XI" по Емилиян Станев

На 1 ноември (сряда), когато честваме Деня на народните будители, в Народен театър „Иван Вазов" ще се състои втората премиера за настоящия театрален сезон – спектакълът „Антихрист. Глави VIII, X, XI", по емблематичния роман на Емилиян Станев на режисьора Стилиян Петров.

На сцената публиката ще види актьорите Владимир Карамазов, Надя Керанова и Александър Кънев, които ще докажат, както пише и в самия роман, че „Човек не е нито ангел, нито животно и за нещастие в стремежа си да постъпва като ангел, той се държи като животно".

Именно човекът стои във фокуса на постановката – как се трансформира неговата природа и какво се разрушава в нея през житейските изпитания.

Драматург на „Антихрист. Глави VIII, X, XI" е Майя Праматарова, сценографията и костюмите са дело на Никола Тороманов, музиката е създадена от Милен Кукошаров, а видеографията – от Теодор Киряков.

Спектакълът е четвъртата премиера от Програма „Театър +" след „Частици жена" от Ката Вебер на режисьора Крис Шарков, „Хоро" по едноименния роман на Антон Страшимиров с режисьор Василена Радева и спектакъла на Катя Петрова „Разходка с Гогол" по текстовете на известния руски писател.

Местата за двете премиерни дати – 1 и 2 ноември, вече са изчерпани, но зрителите могат да закупят билети за някое от следващите представления: 10 и 24 ноември, както и 3, 19 и 30 декември. Билети и повече информация: https://bit.ly/46D2RVh или на касите на театъра.