Над 5 000 човека гледаха „В Сърцето на Машината“ в Европа 

  • Сподели:
Над 5 000 човека гледаха „В Сърцето на Машината“ в Европа 

Британска кино верига с интерес за разпространение на филма на Острова

Последният филм на режисьора Мартин Макариев се радва на изключително голям интерес на предпремиерните си прожекции зад граница, а публиката го посреща с възторг и продължителни овации. „В Сърцето на Машината“ се показва от екипа в рамките на световно турне, предхождащо премиерата на голям екран у нас, като това е специален жест към сънародниците ни в чужбина, които обикновено имат досег до нови заглавия месеци след показването им в България.

Вече повече от 5 000 зрители са се насладили на филма в повече от 20 града в Германия, Франция, Австрия и страните от Обединеното кралство, на места се състоят и по повече от една прожекции. Част от актьорския състав се среща лично с публиката и приема отзиви, като реакциите на зрителите са изпълнени със силен емоционален заряд.

Ето и някои от отзивите от първо лице:

„През цялото време бях на ръба на седалката. Никой български филм не ме е карал да чувствам толкова. Смях се, плаках, надявах се, страдах и накрая си отдъхнах и си тръгнах заредена, вдъхновена и с часове не можех да спра да говоря за това. Искам да покажа „В сърцето на машината“ на целия свят. Направили сте нещо изключително ценно и красиво, което говори много откровено на душата. Благодаря! Успех на филма, заслужава, а може би е и нужно да обиколи всеки град в света и да докосне всяко сърце.“ - Вероника Иванова

„Гледайте го, ако искате да излезете от киносалона разтърсени и изпълнени с надежда - за Доброто в нас, което никой и нищо не може да убие; надежда за българското кино!“ - Анелия Савова

„За мен това е първият съвременен БГ филм, разказващ времената на комунизма (края на 70-те) по един нормален начин, без излишни мелодрами и закъсняло дисидентство. Филм, който те и разсмива, и разплаква. Филм, който предлага изключително визуално оформление и декор, режисурата е на световно ниво, сценарият - също, и нещо много важно, което винаги ми е било мъка като гледам български филми - звукът този път е брилянтен. „В сърцето на машината“ спокойно може да представя България на който и да е голям фестивал. Гигантски роли на Александър Сано, Юлиан Вергов, Христо Шопов и целия колектив… Силно препоръчвам.“ - Йордан Мичев.

Освен така ценното признание на публиката, филмът печели симпатиите и признанието и на чуждестранни разпространители. Една от най-големите британски кино вериги вече проявява интерес към по-нататъшно излъчване на продукцията. У нас „В Сърцето на Машината“ ще може да се гледа на големия екран в цялата страна от 18 март. Паралелно с това продължава и представянето му в програмата на 80 световни кино форума. Неотдавна най-добрият филм в последното издание на фестивала „Златна роза“ триумфира и зад граница, като спечели в три категории на международния кинофестивал AFIN в Австралия.

Изцяло мъжкият актьорски състав включва Александър Сано, Христо Шопов, Ивайло Христов, Юлиан Вергов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал. Ключово участие взима също македонската театрална и кино звезда Игор Ангелов. Освен с качествения звук филмът изпъква с 4K и HDR (High Dynamic Range) формат на картината, което го поставя на световно ниво. Оператор е Андрей Андреев, сценарият е на Борислав Захариев, а музиката е на виртуозният Виктор Стоянов, работил с екипа на легендарния Ханс Цимер.
Впечатляващата продукция “В Сърцето на Машината“ проследява историята на група затворници, обединени от невероятна случайност, която ще се окаже съдбовна за всеки един от тях. Сценарият се ражда като идея преди повече от десет години и е вдъхновен от действителни събития, случили се у нас в края на 70-те години.
Филмът се реализира от „Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт“ с подкрепата на Национален филмов център, продуценти са Александър Пенев и Мартин Макариев. Разпространението е на „Силвърнойз Фрейм“ на Александър Сано, постпродукцията е на ImmerseFX, a монтажът е дело на Никола Миленов.

Линк към официалния сайт:

http://heartofthemachine.bg

 

Линк към Facebook страницата на филма:
https://www.facebook.com/intheheartofthemachine.movie

 

Линк към YouTube трейлър:

https://www.youtube.com/watch?v=A4m8o9lAnj8