''Наполеон'' с Хоакин Финикс ни гарантира вълнуващо пътешествие през историята

  • Сподели:
''Наполеон'' с Хоакин Финикс ни гарантира вълнуващо пътешествие през историята

Дойде от нищото, за да покори всичко.

От днес, 24 ноември, се впускаме във вълнуващо пътешествие през историята, защото ''Наполеон'' превзема кината. Поемаме из бойните полета на Европа и опознаваме човека, променил завинаги политическия пейзаж на континента през една епоха на величие, конфликти и непрестанно търсене на власт.
Наполеон ни запознава с живота на една от най-емблематичните и енигматични исторически фигури – Наполеон Бонапарт. Зрелищната продукция изследва отблизо възхода и падението на легендарния френски военен и политически лидер, изигран от носителя на „Оскар“ Хоакин Финикс.

От ранните му дни в Корсика до върха на неговата мощ като император на Франция, филмът проследява триумфите, предизвикателствата и личните борби, които оформят неговата съдба. На фона на едно смайващо зрелище, режисирано от прочутия Ридли Скот, носител на „Златен глобус“, две награди „Еми“ и номиниран за три награди „Оскар“, произведението представя безмилостния път на Бонапарт към властта през призмата на пристрастяващата му и променлива връзка с единствената му истинска любов Жозефин, изиграна от неповторимата Ванеса Кърби. 

Прецизното отношение към детайлите и зашеметяващите декори на филма пренасят зрителите по несравним и невиждан досега начин в сърцето на Европа през XVIII и XIX век. Прозорливите военни и политически тактики в допълнение с едни от най-грандиозните и умопомрачителни бойни сцени, снимани някога, са идеалната комбинация от екшън и епос, която гарантирано ще остави публиката разбита. Наполеон е истинско изкуство, отличаващо се с великолепна визия, която вдъхва живот на величествените исторически битки, разкоша на кралските дворци и интимните моменти, белязали личния живот на гениалния бунтар и генерал. 

Режисьор на Наполеон е Ридли Скот (Пришълецът, Блейд Рънър, Гладиатор, Ханибал, Небесно царство, Робин Худ), сценарият е дело на Дейвид Скарпа, с когото Скот работи по Всичките пари на света. Продуценти са Ридли Скот, Кевин Дж. Уолш, Марк Хъфам и Хоакин Финикс, а изпълнителни продуценти – Реймънд Кърк, Ейдън Елиът и Майкъл Прус. Звездният състав включва Хоакин Финикс, Ванеса Кърби, Тахар Рахим, Рупърт Евърет, Марк Бонар, Пол Рис и др. 

Взимаме света за заложник с ''Наполеон'' от днес само в кината, 4DX и IMAX.