Наследство, заради което си струва да се убиеш - House of Gucci

  • Сподели:
Наследство, заради което си струва да се убиеш - House of Gucci

Ридли Скот режисира тази истинска криминална драма за сензационна история за убийство, лудост, блясък и алчност базирана по книгата на Сара Гей Фордън "Сагата Гучи - от лукса до убийството, от творението до войната на борсата", издадена през 2001 г.

Обхващайки три десетилетия любов, предателство, упадък, отмъщение и в крайна сметка убийство, лентата ще ни разкрие какво означава едно име, колко струва то и докъде може да стигне в стремежа си за контрол.

Лейди Гага играе ролята на Патриция Реджани, бившата съпруга на Маурицио Гучи, която е сочена за поръчител за неговото убийство. В италианската преса тя е известна като "Черната вдовица".

След първия трейлър, този повече от двуминутен нов поглед към филма започва с представянето на Реджани в семейството от съпруга ù Маурицио (Адам Драйвър), под звуците на песента "Sweet Dreams" в изпълнение на Юритмикс.
Очарована от тяхното богатство, стил, власт и класа Реджани се пита „кой не би убил за това", преди трейлърът да хвърли зрителите във вихрената романтика на двойката, превърнала се в брак.

Напрежението кипи в трейлъра, когато Алдо Гучи (Ал Пачино), чичото на Маурицио и председател на компанията повече от 30 години, заявява, че Патриция е извън дълбочината си.
„Gucci е това, което казвам, че е. Това не е женска игра. Не го забравяйте!", заявява Алдо.

Фамилия Гучи е сериозно и дълбоко обидена от екранизацията на тази история, посочвайки, че са разочаровани. Пред Асошиейтед прес, внуци на Маурицио Гучи споделят, че: "Те крадат самоличността на едно семейство, за да печелят пари, за да увеличат доходите на холивудската система. Нашето семейство има идентичност и уединение. Можем да говорим за всичко, но си има граница, която не може да се премине."
Семейството не одобрявало също и използваните костюми във филма, как са облечени актьорите и разминаването в стиловете между реалните хора и тези, които предстои да видим на екран. Това не говорило добре за репутацията на Гучи, които били семейство с изискан вкус.

Актьорският състав включва четирима носители на Оскар: Джеръми Айрънс, Ал Пачино, Джаред Лето и Лейди Гага; и двама номинирани за Оскар: Адам Драйвър и Салма Хайек.

Много известни холивудски величия и талантливи актриси като Анджелина Джоли, Ан Хатауей, Марион Котияр, Пенелопе Крус, Марго Роби и Натали Портман са били обмислени за ролята на Патриция Реджани, но в крайна сметка честта се пада на Лейди Гага.

Очакваната дата за излизане на широк екран, е 26 ноември.