Най-доброто от оперната класика с любими солисти на 25 октомври във Варна

  • Сподели:
Най-доброто от оперната класика с любими солисти на 25 октомври във Варна

Букет от любими оперни арии и увертюри ще поднесе на публиката гала концертът на 25 октомври на сцената на Варненската опера. Красиви сола, дуети и терцети ще изпълнят Илина Михайлова,  Михаела Берова, Жана Костова, Евгений Станимиров, Свилен Николов и гостът от Португалия Леонел Пинейро.

Оркестъра на Държавна опера Варна ще дирижира Кръстин Настев, а режисьор на оперната гала е Сребрина Соколова. 

В програмата са включени откъси от златната оперна класика на Пучини, Маскани, Верди, Леонкавало, Пенела и др. Пленителното сопрано Илина Михайлова и мелодичният баритон Свилен Николов ще си партнират в дуета на Неда и Силвио от „Палячи“. Мецосопраното Михаела Берова, която беше впечатляваща Амнерис в лятната постановка на „Аида“ на Дзефирели, ще изпее Ария на Сантуца от „Селска чест“.

Ария на Леонора от „Силата на съдбата“ ще слушаме в изпълнение на сопраното Жана Костова. „O tu Palermo“ из операта „Сицилиански вечерни“  ще изпълни басът Евгений Станимиров. 

Португалският тенор Леонел Пинейро ще открие оперната гала с Ария на Пинкертон от „Мадам Бътерфлай“, а в репертоара му за вечерта ще чуем дуети от „Селска чест“ и „Дивата котка“ и терцет от „Риголето“. Пинейро се изявява на сцената на Teatro Nacional de São Carlos в Лисабон и на редица европейски оперни фестивали.

Завършил е с отличие Guildhall School of Music & Drama, където му преподава Сюзан МакКълох. Комбинацията от прекрасни гласове и отлична музикална селекция гарантира вълнуващо изживяване за ценителите на оперното изкуство.
25 октомври, 19:00 часа, Основна сцена на Държавна опера Варна.