Нина Николина с концерт „JAZZ & TRADITIONS“ на 22 април и концерт-спектакъл за деца на 1 юни  

  • Сподели:
Нина Николина с концерт „JAZZ & TRADITIONS“ на 22 април и концерт-спектакъл за деца на 1 юни  

Концертът “Jazz & Traditions VOL. 2“на Нина Николина е на 22 април в Sofia Live Club“. В концерта, интерпретирани в актуални музикални жанрове с джазово, фънки, аренби и електронно денс звучене са не само фолклорните песни, а  и поп хитовете ‘’Ти’', ‘'Не мога’’, ‘'Тебе да вземем’’ и ‘’Сън’'.

В програма са включени всички 9 композиции от албума “JAZZ & TRADITIONS VOL.2“. Албумът, наличен във всички дигитални платформи, за 22 април ще е издаден и на СД и почитателите ще могат да го вземат с автограф от всички музиканти.   

„Македонско девойче“ е втори сингъл от албума. Аранжиментът е на Калин Вельов. https://www.youtube.com/watch?v=vib9VbdbdFk     
На 1 юни Нина Николина и актьорите Георги-Маноел Димитров и Димитра Попова ще зарадват децата с концерт-спектакъла „Кральо Портальо“ в Топлоцентрала, София.  

Представлението, кръстено на едноименната народна игра „Кральо Портальо“ е интерактивно преживяване за деца над 6 години, в което малките зрители научават различни фолклорни митове, песни, игри, гатанки и обичаи. 

Змейове, тенци, самодиви и юнаци са малка част от вълшебния свят на българския фолклор. Игри като „Бели пеперуди“, „Кральо Портальо“ са отдавна останали в едно време без смарт устройства. Красотата на народните песни, предания и обичаи обаче е неоспорима и привлича малки и големи по света.