“Нощ на историите... с Милица Гладнишка” предстои на 2 юни в Sofia Live Club

  • Сподели:
“Нощ на историите... с Милица Гладнишка” предстои на 2 юни в Sofia Live Club

Събитийният формат "Нощ на историите" кани на ново издание - в ролята на разказвача влиза неуморимата фурия на театъра и музикалната сцена Милица Гладнишка, а събитието е на 2 юни 2022 г. в Sofia Live Club.

"Ако знаех... дали щях да..." е темата, която самата Милица Гладнишка си е избрала за участието си в "Нощ на историите".

Локацията Sofia Live Club, популярна с концертите си на живо, никак не е случайна - защото събитието обещава както любопитни лични истории, така и музикални изпълнения.

Милица Гладнишка e актриса и джаз певица. Завърша НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ със специалност "Актьорско майсторство за куклен театър" в класа на Пламен Кьорленски. Паралелно с театралната академия учи оперно пеене при Рени Пенкова,  взема курсове по джаз пеене в Лондон и майсторски клас при известния джазмен Милчо Левиев. Участва в популярни телевизионни шоу програми и сериали.

Има няколко записани песни, сред които са „Сънища“, „Чужда сянка“, "Завръщане" с автор Деси Софранова, "Искаш" с автори Милица Гладнишка и Иван Велчев.

Занимава се и с озвучаване на филми и сериали. През 2017 г. е номинирана за наградата „Икар“ в категория „Златен глас“ (актриса) за ролята на Тюлип в дублажа на „Щъркели“. Има и две номинации за театрална музика за наградите "Икар" и "Аскеер".

Фестивалното събитие “Нощ на историите” се провежда в следния формат - популярни личности разказват свои лични, семейни или родови истории. Първото издание на „Нощ на историите“ се случи в София през май 2019 г. с участието на известни поети и писатели.

През септември 2019 г. “Нощ на историите” гостува в Пловдив като част от официалната програма на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата. През септември 2020 г. изданието на “Нощ на историите” с подкрепата на Столична програма “Култура” беше посветено на София.