Новите 13 звезди на онлайн търговията изгряха в eCA Awards 2023

  • Сподели:
Новите 13 звезди на онлайн търговията изгряха в eCA Awards 2023

Най-добрите практики в електронната търговия и за 2024 споделиха водещи лица в екомерса в България

Сред звездите на онлайн търговията са Ozone.bg, SportDepot.bg, Mebeli.bg, Oh!Good, Astratex.bg и MellyJolly.com в конкурса eCommerce Academy Awards 2023. 

Единственият специализиран конкурс за електронна търговия в България, който се провеждаше през последните четири месеца, награди онлайн магазините отличници в 10 основни и 3 специални категории на бляскава церемония на 05.10.2023 в Тех парк София. Водещи на звездното събитие бяха Христина Христова и Симеон Иванов от сутрешния блок на БНТ "Денят започва".

Водещи професионалисти от всеки сектор на онлайн бизнеса връчиха звездните статуетки:

Категория "Книги, учебни помагала и офис консумативи"
Елка Каменова-Цанкова, Председател на Кооперация „Панда" (Office1) награди MellyJolly.com - школата, в която децата учат и се забавляват на английски език с игри, приказки, песни и активности, а онлайн магазинът ги продава.

Категория "Детски стоки”
Победител е UWear.bg - онлайн магазин, вдъхновен от интересите и нуждите на децата за лицензни стоки с марки като LEGO, Harry Potter, Super Mario, Minecraft. Наградата връчи Георги Стефанов, създател на ganbox.com.

Категория "Мебели, дом, градина и ремонт"
Статуетката грабват Mebeli.bg, връчена от Мартин Пенчев, управляващ съдружник в Адвокатска кантора Sotirov, Penchev & Partners.

Категория "Ръчно изработени продукти" 
Награда връчи Никола Илчев, организатор на събитието, а категорията е подкрепена от GombaShop Bulgaria, които подкрепят творците в България. Аtelie.bg спечели приза в тази категория - първото виртуално ателие, в което всичко се прави с ръцете и излиза от сърцето.

Категория "Маркетплейс и мулти-бранд"
Победителят обяви Полина Вутова, Мениджър продажби в OLX Bulgaria. Наградата през 2023 г. е за Ozone.bg - онлайн магазинът, в който ще откриеш всичко, което ти трябва на едно място.

Категория "Лична грижа"
Радостина Христова, създател на Influencer Media Bulgaria, зарадва Parfium.BG със статуетка в тази категория. 

Категория "Спорт, отдих и хоби"
SportDepot.bg са тазгодишния победител, а Иван Тотев, директор "Маркетинг" в СПИДИ, връчи наградата. 

Категория "Хранителни продукти и напитки"
Мартин Богданов от Paysera посрещна Cafemag.bg, които грабнаха звездата в тази категория.

Категория „Лайфстайл" 
Антония Вълчанова, Мениджър Ключови клиенти от отдел Продажби на Netinfo, връчи награда на Astratex.bg - царството на невероятното бельо, в което всяка жена ще се влюби!

Kатегория "Електроника"
Боряна Попова, маркетинг мениджър в Jump.bg, удостои с приз и статуетка Flip.bg - онлайн магазинът, който революционизира начина, по който се продава и купува употребявани и сервизирани телефони и смарт устройства.

Категория "Стартиращ онлайн магазин на 2023 г."
Георги Мардов от Кока кола Хеленик Ботълинг Къмпъни не държа гостите дълго време в напрежение и откри победителя в тази така вълнуваща категория: OhGood - онлайн магазин предлагащ пълноценно и вкусно хранене без усилия.

Категория "Социална кампания 2023 г."
Статуетката връчи Калоян Христов, член на Управителния съвет на Българска Е-комерс Асоциация (БЕА). на Цвете в епруветка - невероятни цветя, които издържат до 2 месеца само на любов! 

Категория "Любимият магазин на публиката за 2023 г." 
Е най-ценната и чакана категория, в която феновете избират своя победител. През 2023 г. с над 3000 гласа победител в eCommerce Academy Awards 2023 е SkyOptic, а наградата връчи двигателят на цялото събитие Мирела Тодорова.

Часове преди това се проведе и 10-тото издание на eCA Conference “Best Practices”, придружено от иновативната изложбена зона с над 30 доставчици на услуги за електронна търговия, както и множество поп-ъп магазини, които продаваха в реално време своите продукти, които по принцип можете да откриете само онлайн.

Благодарение на партньорството на eCommerce Academy с Volkswagen България, гостите успяха да направят тест драйв на най-новите електрически модели от семейството на ID на автомобилния конгломерат. 

Главният организатор на конференцията и наградите за онлайн магазини, вдъхновител на екомерс общността в България, Никола Илчев, развълнувано сподели:

“Трудно мога да предам атмосферата и емоциите на конференцията и наградите за електронни магазини. Много приятели, много нови лица и партньорства, широки усмивки за победителите в конкурса, може би малко разочарование за тези, които не грабнаха статуетки, но най-важното е, че тези две събития разкриха безкраен низ от нови бизнес възможности.
Благодаря на всички замесени - партньори, изложители, собственици и мениджъри на магазини, жури, гости, хората от екипа ми, без които не може да се случи нито едно вълнуващо екомерс събитие в България. Всички вие сте вдъхновение за още по-големи проекти и ви обещавам, че те много скоро ще ги обявя”.

Всички новини, събития и предстоящи поредици от eCommerce Academy можете да следите във Фейсбук страницата на организацията: https://www.facebook.com/ecommerceacademybg.

За организатора:
eCommerce Academy e aкадемия за електронна търговия, доказала се през годините като надежден източник на полезна информация за онлайн продажби, инициатор на редица събития за електронна търговия, издател на 2 книги и създател на едни от най-богатите YouTube и Podcast канали за електронни търговци у нас. Академията организира и един от най-популярните конферентни формати, не само у нас, но и на международно равнище – Balkan eCommerce Summit. Неин създател и управител е Никола Илчев.