Обявиха кино финалистите на Фондация „Стоян Камбарев“

  • Сподели:
Обявиха кино финалистите на Фондация „Стоян Камбарев“

 13-членно звездно международно жури избра тримата финалисти в тазгодишния конкурс на Фондация "Стоян Камбарев" за млади филмейкъри Награда за кино 355.

От получените кандидатури десет млади режисьори привлякоха най-много вниманието, но селектираните финалисти с техните синопсиси и идеи за реализацията им, се отличиха с висока мотивация и страст за кино при избора на журито с Председател легендарния Освалдо де Сантис (33 години президент на Twenty Century Fox- Italy), почетен председател големият ни кинорежисьор проф. Георги Дюлгеров и членове от Холивуд, Англия, Италия и България - все забележителни продуценти, сценаристи и режисьори. Те обявиха тримата финалисти в категорията - Виктор Иванов с проект за филм "Да умреш 10 пъти", Елена Чергиланова с проект за филм "Как да изгубиш 10 кг. за един ден" и Росица Траянова с проект за филм "10 яйца" продължават във финалния етап на надпреварата. Тримата избрани кинорежисьори трябва да заснемат, монтират и предадат 5-минутен игрален филм само за 5 дни. Условие бе в заглавието на проекта да присъства числото "10", което да се вплете в сюжета, при пълна свобода на тема, стил и жанр.

За трета поредна година Фондация "Стоян Камбарев" предизвика младите кино творци с нещо ново, смело и различно – Награда за кино 355. Те имаха 45 дни, в които да подадат кандидатурите си в специална форма на сайта на Фондацията - kambarev.com.