Около света за една вечер с Balkan Beat Box!

  • Сподели:
Около света за една вечер с Balkan Beat Box!

Когато Balkan Beat Box идват за концерт в София през 2010, обстоятелствата се стичат странно. Колоните гръмват, концертът се отлага, екзалтираните фенове не знаят какво се случва. От тогава те пазят стартите си билети, чакайки търпеливо завръщането на американско-израелската банда. И това се случи. На 25 октомври, в зала 3 на НДК. И си заслужаваше...

Лайв изпълнението започна с час закъснение, но всичко след това се разви като на забързан кадър. Balkan Beat Box буквално избухнаха на сцената и не оставиха публиката да си почива в нито един момент. Вокалистът на групата Томер Йосеф е може би един от най-талантливите музиканти, които съм виждала в последно време. Жестоко MC (сякаш е Боб Марли, наситина), луд на барабаните, пуска и DJ семплите, има страхотна енергия и общува с публиката постоянно (за това сигурно му помагат и предишните изяви като stand up комик в Израел).

Но не само той допринесе концертът да бъде на такива високи обороти. Balkan Beat Box свирят с поне десет човека на сцена по турнета, а сега бяха дошли с двама китаристи, двама саксофонисти и барабанист - всички до един изключителни музиканти! Слушайки песните “Dancing with the Moon”, “Bulgarian Chicks”, “Part of the Glory”, “Move it”, “Political Fuck” и още много други, публиката беше в екстаз и лудо пътешествие между Балканите, Ориента, джаза и етното. В един момент можеш да се чувстваш като на циганска сватба, а в следващия някъде между регето, хип-хопа и Изтока. Много малко групи могат да бъдат толкова силни и въздействащи в разнообразието си, да не се разпиляват и да звучат различно.

Англисйки, иврит, български ритми - езиците, ритмите и географските ширини се меняха с всяка песен, а колко доволна остана публиката доказват двата биса, на които изкараха симпатягите от Balkan Beat Box. На тях много им личеше, че също се кефят, пък и няма как да е иначе. Всички танцуваха, пееха и бяха сляли балканската си душа с музиката.

Около света за една вечер с Balkan Beat Box!
Около света за една вечер с Balkan Beat Box!