Опра с висока оценка за мемоарите на Уил Смит

  • Сподели:
Опра с висока оценка за мемоарите на Уил Смит

Опра е гарантирала за много книги през живота си, но според нея, предстоящите мемоари на Уил Смит, озаглавени ''Уил'', са една от любимите ù книги за всички времена.

„Това е най-добрият мемоар, който някога съм чела", каза Опра на Смит в последния епизод на The Oprah Conversation.
В дълъг разговор Смит разказва за връзката със съпругата си Джейда Пинкет Смит и новия си филм, Крал Ричард.

Той също така обсъжда моменти, в които е трябвало да намери вътрешната си смелост, от избора да бъде по-уязвим в отношенията си до опитите за каскади, противопоставящи се на височината.

По време на разговора Опра преразглежда драматичния и смел запис за 50-ия рожден ден на актьора, когато бънджито на Смит скочи от хеликоптер над Гранд Каньон. Във видеото в YouTube, документиращо момента, се вижда страхът на Смит – особено в минутите, водещи до скока.

За Опра изборът на Уил да се реши въпреки осезаемия му страх е истинският маркер за смелост.


„Причината този момент да бъде толкова мощен, е, че ти ни позволи да видим и почувстваме страха ти", казва Опра в ексклузивен клип за Oprah Daily.

Подобни действия са необходимо условие, за да живееш пълноценен живот.
 


„Бог постави най-великите неща в живота от другата страна на най-лошите ви страхове.", казва Смит.

Най-страшното място от всичко за Смит е любовта – безусловна любов. Той говори за силата на преодоляването на страха, за да се отвори отново разбитото сърце и да стигне до мястото на любовта.
По време на интимното интервю Смит обсъжда предстоящите си мемоари, "Уил", брака си и главната му роля в биографичния филм "Крал Ричард", който проследява решаващата роля на Ричард Уилямс в насърчаването на дъщерите му Винъс и Серина Уилямс да станат две от най-известните тенис играчи в света. За него ви разказахме в тази статия.

Вече генерирайки слухове за наградата Оскар преди датата на пускането му на 19 ноември, "King Richard" потвърждава репутацията на Смит като един от най-добрите актьори на своето поколение. Но както казва Опра в интервюто, Смит е надарен писател, освен че е изпълнител. Водещата бе завладяна от мемоарите, които са написани съвместно с Марк Менсън, автор на бестселъра "Тънкото изкуство да не ти пука" - не само заради трогателното му съдържание, но и заради майсторското му писане.

„Правиш го толкова остроумно и умело, че явно това е твоят глас. Кой, по дяволите, знаеше, че си писател? И ти ли си писател?" — пошегува се Опра. 
Смит, като дебютен автор, беше развълнуван от обратната връзка на Опра. 


„Ти си първият човек, на който вярвам, че книгата се е получила добре. На теб ти имам доверие.", отвърна той.

Сега Смит може да се причисли към пантеона на суперзвездите, на които Опра най-много се възхищава - писателите. 
„Имам такова уважение към писането. Писателите са моите рок звезди. Превъзнасям ги. Да мога да възприема езика и да го използвам по такъв начин, че да резонира с духа ми, докато чета, това прави страхотното писане", казва Опра.