''Още щрихи към живописния портрет на Варна'' - изложба инсталация

  • Сподели:
''Още щрихи към живописния портрет на Варна'' - изложба инсталация

ГАЛЕРИЯ "АРТ МАРКОНИ"  Отличена с Награда „Варна” 2022 г. 
Представя
15.06. – 12.07.2022 Г. Откриване – 18.30 часа   15.06/ сряда//2022 г.

Изложба инсталация с участието на:
Антон Антонов, Анна Борисова – Емилова, Анатолий Панагонов, Васил Петров, Венцислав Марков, Георги Кенаров Димитър Борисов, Димитър Кавръков, Ивайло Евстатиев, Иван Додов, Лора Маринова, Мая Рад, Миряна Койнова, Огнян Георгиев, Ренета Павлова, Светлин Ненов, Стефан Хаджи-Николов и Христина Цонкова.


 
Галерия „Арт Маркони”  ще отбележи дванадесетият си рожден ден с нова инсталация, своеобразно допълнение към живописния портрет на Варна. Миналогодишният проект, посветен на 100 години от обявяването ѝ за курортен град,  донесе на екипа ни високото отличие НАГРАДА „ВАРНА”. За нас, той е най-вдъхновеният и емоционално зареден проект, който сме инициирали и осъществили.

Удоволствие бе да запалим с нашата енергия художниците, взели участие в него и създали неповторими щрихи към живописния портрет на този прекрасен град.

Интересът към това събитие надмина очакванията ни и за това тази година решихме да продължим темата. Променихме изискването за формат – то е на 40/40 см.   И за да е по-непредвидимо – ще добавим и няколко знакови платна от миналогодишната колекция, които не успяха да намерят дом.

Опитът ни показа, че темата привлече вниманието най-вече на варненци, живеещи извън страната, но запазили своята обич към родното място, както и на гости на града, които са влюбени във Варна и я носят в сърцето си. За това ще им дадем пореден шанс и провокация.

В новата инсталация „Още щрихи към живописния портрет на Варна” ще има по-осезаемо детско присъствие: Владимир Томов, Елена Койнова, Ива Даниел Ефтимова и  Калина Койнова. Своята обич към Варна, те споделят в рисунки акрил, създадени на специална сесия в ателието на Миряна Койнова и Георги Кенаров. Благодарна съм на Миряна за отделеното време, вдъхновението и вниманието към децата и чудесното преживяване, което те ще помнят дълго.

Общата експозиция ще допълним с платна на любимите приятели: Ангел Атанасов /Ачо, Димитър Манолов, Петър Андреев, Любен Пашкулски, Янко Маринов.

За пореден път варненци и гостите на града ще бъдат провокирани от интересния и живописен поглед на творците към любимия ни град. Варна е невероятно вдъхновение и надявам се всички, които споделят тази изложба да се убедят в това.

Ваня Маркова – галерия „Арт Маркони”