ОСТАВА отбелязват 30 години на сцената с турне и нов албум

  • Сподели:
ОСТАВА отбелязват 30 години на сцената с турне и нов албум

„МАМА“ е най-новият видео сингъл на групата

Тази година, една от най-емблематичните български банди Остава, отбелязват 30 години на музикалната сцена с национално турне под наслов 30 години Оставаи нов шести студиен албум.

Момчетата стартират отбелязването на годишнината си ударно, с видео към най-новия сингъл „МАМА“ и анонсиране на първите дати на големите им концерти.

На 20-ти май, в SOFIA LIVE CLUB ще бъде официалната промоция на новия албум на групата, а на 7-ми октомври, момчетата ще закрият турнето си с голям концерт в Зала 1 на НДК в София. Малко преди-това, на 20-ти септември, Остава ще съберат феновете си и в Античния театър в Пловдив. Повече дати и градове от списъка с концерти, ще бъдат обявени допълнително.

Новото парче музикантите посвещават на най-ценния човек за всеки един от нас, а именно „МАМА“. Емоционалната пиеса възпява майката, която винаги е опората, на която се облягаме в най-важните, трудни и съкровени моменти. Любовта и разочарованието всъщност са водещата линия в лириките, но ролята на майката също заема важно място, както в живота, така и в песента.

Текстът и музиката на „МАМА“ са дело на Свилен. Когато песента беше само идея, в текста си пеех “Mother” и се чудех каква дума мога да използвам на български, която да е толкова ясна и мелодична, и пробвах с МАМА. В началото ми стоеше много странно, но мисля, че е хубаво човек да се самопровокира и в крайна сметка се получи един силно емоционален текст възпяващ отчаянието до такава степен, че стигаш до там да се надяваш МАМАда оправи нещата“ – разказва Свилен.

За аранжимента Остава продължават да работят съвместно с Георги Станев.

Във видеото участват над 40 човека и е заснето в галерия Доза. Идеята за клипа отново е на съпругата на Свилен – Невена Спасова и е много интересна. Всички участници са заснети без лица и са доста разсъблечени, но това е само намигване към разкриването на сюжетната линия.