Откриваме героя в дълбините с Руби Гилман: Тийн кракен от 30 юни в кината

  • Сподели:
Откриваме героя в дълбините с Руби Гилман: Тийн кракен от 30 юни в кината

Понякога героят, който сме предопределени да бъдем, се крие точно под повърхността.

Това лято се гмурваме в загадъчния свят на морската шир с анимационната екшън комедия Руби Гилман: Тийн кракен. На 30 юни създателите на Шрек и Как да си дресираш дракон DreamWorks Animation ще ни отведат на ново, приказно пътешествие, което ще ни срещне с могъщия Кракен – огромен и страховит звяр, страшилище за всеки кораб... Всъщност, как ви хрумна това? Кракените са величествени създания и благородни пазители, които от поколения бдят в океана и ни предпазват от най-вероломната и опасна морска твар... русалките. Да, точно тези русалки.

Руби Гилман: Тийн кракен е невероятно забавна и затрогваща история, която ще ни потопи дълбоко в бурните води на училището и тийнейджърството и ще ни запознае с 16-годишната Руби Гилман, която открива, че съдбата ѝ, очакваща я дъното на океана, е по-велика от всичко, за което е мечтала. 
Сладка и непохватна, Руби е типичният тийнейджър и отчаяно иска да се впише сред връстниците си в гимназията Ошунсайд, но през повечето време се чувства невидима. Помага по математика на момчето, в което е влюбена тайно, но изглежда, той ѝ се възхищава единствено заради нейните фрактали. На всичкото отгоре не може да излиза с готините деца на плажа, защото нейната прекалено властна супермайка напълно ѝ е забранила дори да се докосва до водата.

Но когато Руби нарушава това най-важно правило, тя разбира, че е част от легендаренeн кралски род кракени и съдбата ѝ е да наследи трона от нейната баба – Кралицата воин на Седемте морета. 
Кракените са се заклели да защитават океаните от суетните, жадни за власт русалки, които воюват с тях от векове, което изправя Руби пред сериозен проблем. Оказва се, че Челси – красивото и популярно ново момиче в училище, е именно русaлка и Руби трябва да приеме своята истинска същност и да се научи да използва силите си, за да защити тези, които обича най-много.

Руби Гилман: Тийн кракен е режисиран от номинирания за „Оскар“ Кърк ДеМико (Круд), а ко-режисьор е Фарин Пърл (Круд: Нова епоха). Сценарият е дело на Пам Брейди (Саут Парк: По-голям, по-дълъг и необрязан), а продуцент е  Кели Кууни Силела (Тролчета: Турнето). Ролите на български озвучават Елена Траянова, Елена Грозданова, Георги Стоянов, Августина-Калина Петкова, Боян Николов и др. 
Откриваме героя в дълбините с Руби Гилман: Тийн кракен от 30 юни само в кината.