Първи обявени артисти от Vola open air’23 начело с DJ Marky и Stamina MC

  • Сподели:
Първи обявени артисти от Vola open air’23 начело с DJ Marky и Stamina MC

С топлите дни идват и горещи музикални новини от Vola open air’23! Първата вълна артисти ще те връхлети сега, а ти запази датите 21, 22 и 23 юли и вземи билети за цялата компания. Започваме!

Пръв в списъка е DJ Marky - най-известният бразилски DJ, с над 15 хита в английските класации, гост на емблематичния клуб Fabric в Лондон и основател на
Innerground Records. Той идва в компанията на Stamina MC, а комбинацията ще те накара да се размърдаш в ритъм и с кеф. Със силното си присъствие на сцената и наелектризиращи лирики и фрийстайл, Stamina MC, в комбинация с DJ Marky, ще ни вдигне директно до звездите над Врачански Балкан.

Любимият DJ на твоите любими DJ-и”! Това пише за LEFTO EARLY BIRD Fact! Mag, а ние не може да не се съгласим. Свързан с лейбъли като Brownswood
Recordings, Serato, 101 Apparel, Boiler Room и много други, LEFTO ще ни поведе на музикално приключение от джаз до Ghetto Tech, през new beat, acid, хаус и рап музика.

На Вола се качват и PISTAMASHINA, които са много повече от поредния стандартен музикален проект. Създавайки футуристично звучене чрез смесването на
electronica и glitch pop, те ще ни приобщят към своя бунт срещу линейното движение на времето.
Вълната продължава с The essential FUNK trombone. Шестима силни индивидуалисти, обединени от любовта си към фънка, ще раздвижат въздуха с композиции от пънк, фънк, рок, метъл, джаз и диско. А тромбонът ще звучи повече от арогантно, но това е само защото може да си го позволи.

FREE4ALL - джаз фюжън квартетът с много характерен звук, вдъхновен от джаз традицията и кубинските ритми, също се кава на върха. Музикантите от
FREE4ALL не си поставят ограничения в изразяването и свободно импровизират с различни стилове. Един остроумен квартет с невероятна енергия и безпощаден чар. Едва ли има нужда да представяме подробно следващите имена. Leena & YANA са набрали вече сериозна скорост към сърцата на българската R&B публика.

Тези прекрасни гласове идват в компанията на Kamen и заедно ще ни потопят в нещо истинско и много секси. Продължаваме с дълбоки вокали и усещане за космос и морско дъно. С NIANDRAZ ще преживеем настоящия момент в плътни музикални фотографии. Dark ambient, drone и downtempo меланхолия се преплитат с нежни вокали, които превръщат хладното звучене в истински интимно преживяване. Доста танцувално приканващ и влизащ под кожата е Puma & The Dolphin - български продуцент и DJ, чиито сетове гравитират между диско, афро, нюйоркски авангард от 80те, balearic nightmares, minimal electronica, slow dance.

Завършваме списъка с  LTNC. Артист с много лица. Музиката ѝ комбинира традиционни и съвременни ритми, а тя ловко маневрира на сцената, изполвайки артилерията си от готови неща и жива импровизация. Вече нямаме търпение!

Запазихме датите и споделяме трепета с всичките си любими хора. А ти следи страницата на фестивала и сайта и очаквай следващата вълна музикални Vola новини.

Проектът Vola open air’23 се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” по “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”.