Първият български финансов трилър “Борсови играчи” стартира на екран от 20-ти май

  • Сподели:
Първият български финансов трилър “Борсови играчи” стартира на екран от 20-ти май

Филмът “Спекуланти” става “Борсови играчи” и стартира на екран от 20-ти май

Първият български финансов трилър с добре подбран и преобладаващ звезден каст, тръгва на екран от 20-ти май, въпреки отлагането на премиерата му поради възникнал спор между член на творческия екип и продуцентите. След лека пауза, филмът, известен до момента под името “Спекуланти”, тръгва в кината с промененото заглавие “Борсови играчи”.

Причината е именно възникналият спор, който направи така, че замислената за началото на април национална премиера се отложи. Според продуцентите на филма Христо Христов и Николай Христов, единият от съсценаристите и копродуцент Кузман Илиев, през месец май 2021 година, без знанието на екипа, регистрира търговска марка "Спекуланти" в Патентно ведомство на Република България.

Дни преди насрочената премиера, в официално писмо до медиите, популярният журналист и финансов експерт обвинява продуцентите на филма в кражба на интелектуална собственост.

За да може готовият проект все пак да тръгне на екран, продуцентите се принуждават да променят името му на “Борсови играчи”. Останалите казуси по зародилия се спор между двете страни ще се решават в бъдеще, по съдебен ред. 

Междувременно, от 20-ти май, в над 60 киносалона в цялата страна, тръгва официално “Борсови играчи” - филм с обещаващ потенциал да се хареса на българския зрител поради различна, но в същото време завладяваща вниманието концепция, както и заради ярката актьорска игра.

Във филма ще видим в главните роли Александър Алексиев, Мариан  Вълев, Радина Кърджилова, Дарин Ангелов, Димитър Баненкин, Боряна Братоева, Пламен Манасиев. 

Жанрът финансов трилър е изключително предизвикателство за българския филмов творец, тъй като на световен екран са се разписали редица завладяващи филми с тематика, свързана с борсовата игра и машинации, финансовия хъс и амбиции, примесени с много риск - “Уолстрийт”, “The Big Short” и други.

Подобна вълнуваща динамика, примесен с финансов адреналин, е превъплътена и в “Борсови играчи” на ясен и завладяващ език за масовата аудитория и с впечатляващата игра на актьорския състав.

Историята:
Александър Алексиев се завръща на големия екран, като този път се превъплъщава в ролята на Виктор Ангелов – млад университетски преподавател по финанси в престижен български университет. Приятелката му Никол (Боряна Братоева), обаче не е удовлетворена от връзката им и се впуска в авантюра с успелия борсов играч Деян (Дарин Ангелов).

Съкрушен от случилото се, Виктор започва работа в брокерската компания на бившия партньор на загиналия му баща – Камен (Мариан Вълев), с цел да си върне Никол.

След множество възходи и падения, алчността надделява и Виктор напуска Камен, започвайки работа при бащата на Деян – Рангел Вълканов (Димитър Баненкин). Там среща Ралица (Радина Кърджилова), която обаче е агент под прикритие на ДАНС, разследващ канал за пране на пари в структурите на Вълканов.

Ще успее ли Виктор да се измъкне чист накрая? Ще успее ли да се пребори отново за сърцето на Никол? Ще узнае ли каква е истината зад смъртта на баща му?

Официален трейлър: тук.