Първият официален портрет на херцога и херцогинята на Кеймбридж

  • Сподели:
Първият официален портрет на херцога и херцогинята на Кеймбридж

Британският художник Джейми Корет заяви, че иска да нарисува бъдещите крал и кралица като "спокойни и достъпни, както и елегантни и достойни".

Кейт е облечена в дълга изумруденозелената рокля на лейбъла The Vampire's Wife, която носеше и по време на официалното посещение в Ирландия през 2020 г. Съчетана с класическите токчета Hangisi на Маноло Бланик.

"Тъй като това е първият портрет, който ги изобразява заедно, и по-специално по времето, когато са херцог и херцогиня на Кеймбридж, исках картината да предизвика усещане за баланс между обществения и личния им живот. За мен беше най-необикновената привилегия в живота ми."

Тази нова творба ще бъде изложена в музея на Фицуилямс в продължение на три години, а също така ще бъде заета на Националната портретна галерия през 2023 г., за да отбележи повторното ù отваряне.

Кейт и Уилям разгледаха своя портрет, когато бе неговото официално откриване.

 

Този портрет следва пускането на трите официални фотографии на Кейт Мидълтън по повод на нейния 40-ти рожден ден през януари. Тогава херцогинята заложи на италианския моден фотограф и сътрудник на Vogue, Паоло Роверси, да заснеме Кейт в три отделни визии. Повече може да прочетете ТУК.