Павел и Венци Венц: За 10 г. пораснахме и приключенията ни се увеличиха

  • Сподели:
Павел и Венци Венц: За 10 г. пораснахме и приключенията ни се увеличиха

На 31 март най-емблематичното хип-хоп дуо у нас Павел и Венци Венц ще се качат на сцената на Sofia Live Club, за да отпразнуват своята 10-годишнина! След близо двегодишна пауза, в която публиката предположи, че дуетът се е разделил, момчетата правят рязък завой в творчеството си и създават съвсем различна и еволюирала музика от тази, която почитателите им познават. Двете нови парчета, с които Павел и Венци Венц категорично заявиха, че още творят заедно, излязоха в началото на 2023, събудиха позаспалите фенове и се качиха в музикалните класации часове след пускането им в публичното пространство.

Броени дни преди концерта им Павел и Венци Венц разказаха как са се променили през тези 10 години, къде са срещнали любовта и за какво мечтаят.

 

-Момчета, какво готвите за 31 март на сцената на Sofia Live Club?

Павел: Директно и по същество? Харесва ми (усмихва се). „Готвим“ музиката ни в нова форма - изпълнена от лайв бандата със звучното име “Момичетата от квартала”. Но няма да ви изпълним просто най-доброто от нас през годините. Ще ви споделим и чисто нова музика! Неиздавани досега песни ще бъдат чути в Sofia Live Club на 31 март.

Венци: Готвим се да ви представим “Момичетата от квартала”. Готвим се представим Pavell & Venci Venc’ по един нов начин. Следващото стъпало. Опитът ни след близо 3650 дни на сцената.

-Какво се промени за вас през тези 10 години, откакто сте дует?

Павел: Всичко. Да сбъднеш мечтата си е рисковано приключение. Някои се изгубват в процеса. Към нас съдбата беше благосклонна. Даваше ни промените малко по малко, лъжичка по лъжичка, така че се спасихме от “преяждане”.

Венци: Осъзнахме и че благодарение на музиката, не ходим на психоаналитик. Социалният статус и разпознаваемостта са бонус. Виждаш ясно как хората открехват вратите на животите си една идея по-лесно за теб.

-А как се променихте самите вие?

Павел: Пораснахме. Сменихме клубната сцена и партитата до зори с концертна дейност и повече семейно време. Но за 10 години всеки човек се променя, независимо дали го осъзнава.

Венци: Аз оставам момчето от Слатина, което разкъсва интересите си между музиката, маркетинга и бизнеса. Приключенията само се увеличават. Промените могат да ги кажат само хората, които ни гледат отстрани често.

-Какво се случи през последните две години, през които не бяхте работили заедно и феновете дори заговориха, че сте се разделили като дует?

Павел: Имахме своите трудности. Случи се така, че сградата, в която бях купил студиото си на зелено, се забави заради пандемията, което ни остави без помещение за създаване на нова музика. В същото време всички участия спряха и дори през главата ми минаха мисли какво би станало с мен, ако музиката вече не е опция. Тези мисли по-късно се материализираха в песента ни “Призрак”. Прекарах и 8 месеца на село при баба си, където се опитах да събера мислите си и да се подготвя за следващия старт, когато животът се върне към нормалното. Предполагам е вярна приказката, че каквото не ни убива ни прави по-силни.

Венци: Е - не се разделихме! Аз правих деца, Павката се отдаде на довършването на студиото.

-Тези две години съвпаднаха и с пандемията. Как ви се отразиха тези дни на вас? Как се промени света и хората успяха ли да си извадят, според вас, поука от цялото това време?

Павел: Още доста години ще минат преди да знаем със сигурност как точно ни се е отразило това събитие, но отражение определено има. За мен лично, като творец, това беше голям бич. Почуствах се със завързани ръце и крака, въпреки че може би това е било само в моята глава и е можело да бъда доста по-деен. Така или иначе вече съм отново в релси и нямам търпение да постигна всичко непостигнато досега (усмихва се).

Венци: Наложи се да се върна към старите си навици. Да влезна с двата крака в бизнес начинания, в каквито не съм и предполагал, че ще се замеся. Фирми, счетоводства, бизнес планове, бюджети и всякакви урагани, които малко ме отклониха от музикалната ни пътека. Светът ми стана малко по-синхронизиран, по-дигитален. Поуката може би за всички е била една и съща - времето вкъщи с любимиоте хора е незаменимо време.

-Разкажете ни за двете нови парчета, които представихте от началото на годината - „Ако ти липсвам“ и „Призрак“.

Павел: “Призрак”, която споменах и по-рано, е маскирана като балада за жена, но всъщност е обръщение към самата музика (муза). Тя е песен за деструктивното влияние, което хората (или в случая любимите професии) имат върху нас, когато си отидат. А нищо на този свят не е постоянно. “Ако ти липсвам” беше написана след “Призрак”, но избрахме да се “завърнем” именно с нея, защото тя сякаш събра всичко важно, което имахме да кажем за “добре дошли”!

Венци: "Ако ти липсвам” за мен е проектът, с който успяхме да кажем всичко насъбрано в душите и умовете си. Изляхме го с енергия и всеки разказа своя филм и усещане от липсата на сцената и публиката. За “Призрак” мога да кажа само….. добре, че Диляна Попова се съгласи да влезе в проекта! Това е нейната песен.

-Как се виждате след 10 години?

Павел: Избягвам да се “виждам” след 10 години, защото безпомощността на човека в жалките му опити да контролира съдбата си, ме е разсмивала неведнъж. И въпреки това, ако трябва да отговоря, бих искал да съм на сцена. Знам, че все още не сме изпяли най-добрата си песен!

Венци: Виждам ни на голяма сцена с много музиканти. Представям си всички послания, които сме събрали след 20 години активно създаване на музика.

-Вярвате ли, че любовта може да спаси света?

Павел: Ако тя не може, значи нищо не може (усмихва се).

Венци: Само тя може да го направи. Затова е основна тема в песните ни.

-Къде я срещнахте вие?

Павел: На Крушунските водопади. Магически момент на магическо място. Най-романтичното нещо, което ми се е случвало през живота.

Венци: Срещнах я два пъти - в очите на децата си.

-Извън музиката – кои са Павел и Венци?

Павел: Извън музиката сме крайно обикновени. Може би малко по-любознателни и малко по-инатливи, но в крайна сметка нищо, което светът не е виждал. В музиката обаче изпъкват истинските ни качества. Там плуваме в свои води.

Венци: Венци все още е едно кретивно надъхано момче на 21, което отказва да вярва в рамките на времето и годините

-Къде могат да ви срещнат феновете през уикенда?

Павел: Феновете все по-трудно ще могат да ни срещат през уикенда (смее се). Вървим стремглаво към смяна на клубната сцена с концертна дейност и вече отказваме участия, които не са организирани от нас. Но нека всички, на които сме липсвали, дойдат на 31 март в Sofia Live Club, където с “Момичетата от квартала” ще ударим тавана.

Венци: Не могат да ни намерят. Аз съм каше!

-За какво мечтаете?

Павел: В някои моменти мечтая да съм господар на вселената и да въдворя малко ред в този хаос (смее се). Но през повечето време мечтая да съм здрав и мозъкът ми никога да не ме предава.

Венци: Мечтая да бъда добрия Пример за децата си и за онези, които не спират да вярват в мен. Венци Венс' и просто Венци - момчето от квартала и неговите хора. Ако си от нашите - ДОБРЕ ДОШЪЛ СИ В БАНДАТА!