Персонална реалност: Фотографски отпечатъци

  • Сподели:
Персонална реалност: Фотографски отпечатъци

Фотографски отпечатъци от Владислав Лепоев, Ванеса Лу, Ивелин Пенчев – Ивича, Лиляна Караджова, Никола Дюлгяров и Уша.

В рамките на годишната си програма фотографско студио „RADLAB“ кани шестима  творци, които да изследват темата „персонална реалност“. В настоящата изложба са представени шест фотографски серии, ръчно отпечатани в базата на студиото в Габрово с помощта на 23 алтернативни фотографски техники: литпринт, солен печат, химиграми, карбонов печат, гума бихромат.

Тези процеси включват създаване на изображения чрез светлочувствителни емулсии, химически манипулации на материалите и работа със самоделни инструменти. 

Всеки автор подхожда индивидуално в избора на медия и метод на работа, за да подчертае важността на творческия процес. Художествената продукция, представена в изложбата, е алхимичен експеримент – систематична хронология на изследването, съчетаващо дисциплини като химия, физика, психология и философия със собствените мисли, нагласи и споделеното отношение на творците като колектив.

Това е фотографията днес!

фотография: Ивелин Пенчев – Ивича

Куратори на изложбата: Мартина Йорданова и Ивелин Пенчев- Ивича. 
Изложбата „Персонална реалност“ e част от проект “Алтернативна фотография в съвременното изкуство и образование” и се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

2 ноември 2023 – 14 януари 2024
Вернисаж на 2 ноември, четвъртък, от 18.00 до 20.00 часа
САМСИ, бул. „Черни връх” 2