Поетите на фест в Копривщица в края на август

  • Сподели:
Поетите на фест в Копривщица в края на август

От 25 до 29 август 2021 г. в Копривщица ще се проведе първото издание на Фестивал на изкуствата „Master of Art” Копривщица 2021. По време на фестивала за първи път във възрожденския град на живо ще свири цял симфоничен оркестър и за първи път ще бъде изпълнявана музика от толкова различни музикални жанрове - опера, мюзикъл, джаз и фънк. В 5 последователни вечери на откритата сцена пред старото училище на възрожденския град спектакли ще изнесат едни от най-любимите български артисти и музиканти, а в Народното Читалище „Хаджи Ненчо Д. Палавеев - 1869“ ще бъдат прожектирани филми за изкуство от програмата на Филмовия Фестивал „Мастер оф арт“.

Фестивалът ще бъде открит на 25 август с представлението Поетите Live и Класиката с участието на Бойко Кръстанов, Весела Бабинова, Владо Пенев, Захари Бахаров, Иван Бърнев, Луиза Григорова - Макариев, Малин Кръстев, Юлиан Вергов и маестро Антони Дончев.

На 26 август следва Концерт-спектакъл на Люси Дяковска Вечер на мюзикъла“ с пълния състав на Плевенска филхармония под диригентството на Левон Манукян. Концертът включва най-доброто от мюзикълите на Бродуей - „Коса“, „Кабаре“, „Котките“, „Цар Лъв“, „Мулен руж“, „Уестсайдска история“.

27 август е посветен на класическата музика. Александрина Пендачанска, заедно с Плевенска филхармония под диригентството на Маестро Найден Тодоров, ще представят мултимедийния спектакъл „Това съм аз". С този празник за всички почитатели на оперното изкуство, Александрина Пендачанска ще отбележи своя 33-годишнен творчески път на сцената. Тя ще изпълни някои от любимите на публиката арии от Моцарт, Верди, Росини, Бизе, а от документални записи, прожектирани на мултимедиен екран, ще я видим в някои от коронните ѝ роли от световните оперни сцени.  

На 28 август Хилда Казасян заедно с най-изявените български джаз музиканти - Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов, със специалното участие на Васил Петров и Теодосий Спасов и Плевенска филхармония под диригентството на Борислав Йоцов, ще представят мултимедийния концерт - спектакъл “Да послушаме кино”. В тази програма са включени песни и музикални откъси от любими, български филми, като „Козият рог“, „Осъдени души“, „Адаптация“, „Момчето си отива“ и много други.

Фестивалът ще бъде закрит  на 29 август с концерт на „Акага“, посветен на 30 годишнината от създаването на групата. С таланта, харизмата и умението си да създават истински празник с музиката си, „Акага“ гарантират преживяване, което да остави незабравимо, празнично усещане от последния ден на Фестивала на изкуствата „Мастер оф арт“ Копривщица 2021.