''Походът на книгите'' продължава на открито пред НДК

  • Сподели:
''Походът на книгите'' продължава на открито пред НДК

Всяка сутрин до неделя известни личности четат нови детски книжки на децата

„Походът на НОВИТЕ книги" е част от Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи, който беше открит днес пред Националния дворец на културата. Мотото на фестивала тази година е „ПРОЧЕТИ СВЕТА!".

В Деня на детето (1 юни, сряда) щафетата ще поеме Мария Мутафчиева от „Мери бойс бенд", чиито стихове децата изучават и в училище. В четвъртък любимият актьор от комедията „Ол инклузив" Ненчо Балабанов ще ги поведе в чудния свят на детските книжки, а в петък, както чете на своите деца, ще чете пред НДК певицата Йоана Драгнева. В съботния ден актрисата Снежина Петрова ще събере детската публика за невероятно приключение, а в неделя ще финишираме с Деси Добрева - певица и телевизионна водеща.

Очакваме ви на най-пъстрото детско литературно събитие всеки ден до неделя, 5 юни!

По същото време и на същото място се провежда и най-мащабното литературно събитие на открито - Пролетен базар на книгата, който днес бе официално открит от председателя на УС на Асоциация "Българска книга" Десислава Алексиева, зам.-кмета по културата и образованието на Столична община Мирослав Боршош, министъра на образованието акад. Николай Денков, министъра на културата Атанас Атанасов, председателя на Българска библиотечно-информационна асоциация Анета Дончева и председателя на АИКБ Васил Велев.