Показват „Чудовища“ на фестивала „Златна роза“

  • Сподели:
Показват „Чудовища“ на фестивала „Златна роза“

Дебютният филм на Калоян Патерков – „Чудовища“ с участието на актрисите Яна Маринова, Анастасия Левордашка, Лили Сучева и актьора Влади Виолинов, ще бъде показан във Варна, на 26 септември, в рамките на 40-тото издание на фестивала на българското игрално кино „Златна роза“.
Още с излизането си на голям екран в края на април, 2022 г., „Чудовища“ бе сред най-успешните и гледани три български филма за премиерния си уикенд по кината и достигна до осмотo място в Топ 10 на всички гледани филми в националната боксофис класация на всички филми на голям екран у нас по това време. Новият български филм „Чудовища“ е създаден по идея на Наталия Дукова, която е сценарист и режисьор по монтажа на филма. Филмът е заснет от талантливия оператор Кирил Проданов и е пълнометражен кинодебют на режисьора Калоян Патерков.
"Чудовища“ провокира зрителите по темата за стойността на истинската любов, колко струва тя и може ли да се продаде? И най-вече търси отговор на въпроса “В какво се превръщаме, когато любовта липсва?” Самият филм се занимава с темата, че всеки човек, останал без любов е чудовище.
В съвременен свят на шумно пируване и телесни необходимости един журналист кани на интервю три дами с интересна професия - поръчкови жени за регламентирани връзки. Това е професия, която разделя обществото на две - за и против техните услуги! Какво е онова, което може да се продаде - парче душа, парче живот, любов, извън телесните измерения? Дали журналистът иска да разбере и осмисли тяхната гледна точка или самият той крие нуждата от услугите, които предлагат? Чувствителност, емоционални преломи и вълнуваща тайна са обединени от проблема на динамичните и чупливи дни, в които живеем - липсата на любов, заради която можем да се превърнем в Чудовища и даването на такава, заради която си заслужава да живеем!