Показват концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго по света

  • Сподели:
Показват концерта на Соня Йончева  и Пласидо Доминго по света

Грандиозният концерт “Гала в София” на 31 август от площад “Свети Александър Невски” с участието на Соня Йончева и Пласидо Доминго ще бъде стриймван по цял свят, съобщават организаторите от SY11. Излъчването ще се случи на специално създаденен за целта сайт, който ще бъде достъпен за закупуване на билети от публиката след 15 август 2021 година.

Поради големия интерес към събитието, запис ще бъде достъпен за закупуване и след концерта, за меломаните по света, изпуснали живото излъчване. На сайта също ще може да се види и документален филм за престоя на Пласидо Доминго и Соня Йончева в София, а в бъдеще ще се качват и други продукции на SY11. Зрителите ще могат на живо да коментират и споделят мненията си, което ги доближава максимално до преживяването да са част от концерта.

12 камери и 1 дрон ще подсигурят високо качество на излъчването. Сайтът се разработва съвместно със световните експерти в стрийминг услугите - Vimeo. Със закупуване на билетите зрителите могат да гледат събитието както на живо, така и на запис след концерта. Цената на билета за стрийминг или гледане на запис ще бъде 39 лв.

На 17 август в Галерията на открито в Градската градина ще бъде подредена изложба с фотографии, създадени от световни фотографи, която показва пътя на Соня Йончева през годините по големите сцени. В откриването от 10.30 ч. ще участват заместник кметът  по направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ Мирослав Боршош, Атанас Маев генерален мениджър на компанията организатор на концерта „Гала в София“  SY11  и кураторът на изложбата Георги Тошев. В изложбата могат да се видят и проекти на част от финалистите в конкурса, който оперната звезда Соня Йончева обяви за създаване на сценичен тоалет за концерта й с Пласидо Доминго в София.  Изложбата е с подкрепата на Столична община, с чието партньорство се организира и „Гала в София“. Концертът е под патронажа на Министерството на културата.

След триумфа на Йончева в “Травиата” на сцената на “Арена ди Верона” и концерта й в рамките на Музикалния фестивал в Залцбург , българската оперна звезда ще пристигне в София със семейството си. Тя ще посрещне лично Пласидо Доминго, с когото ще излязат на специална сцена пред катедралния храм “Свети Александър Невски” заедно със Софийска филхармония с диригент Найден Тодоров.

Поради големия интерес към събитието тези дни са пуснати допълнителни билети на цени от 60 до 250 лв.