Пощенска кутия за приказки

  • Сподели:
Пощенска кутия за приказки

Литературната инициатива „Пощенска кутия за приказки” се завръща с нов, вълнуващ сезон. Легендарното четене стартира с „Всяко нещо с времето си“ - отворена тема за проза, поезия, музика и всичко онова, което провокира творчество. Сред темите до този момент са били „Вашето обаждане е важно за нас”, „Аз си знаех, че така ще стане”, „Ами, ако”, „Любовни писма”, „Под леглото” и др. Скоро ще бъдат обявени имената на артистите, които ще се включат в четенето по темата „Всяко нещо с времето си”.

„Пощенска кутия за приказки” e идея на журналиста, радио-водещ, музикант и писател Гери Турийска. Повече от две години тя събира истории, подчинени на месечна тема, които се представят пред публика от популярни лица. 

Пощенска кутия за приказки
Гери Турийска е добре познат журналист, радио-водещ, музикант и писател. Нейната кариера започва като текстописец, през 2001 г. През последните десет години създава песни като „Ти” на Нина Николина, „Близо” на Рут, работи с най-изявените поп и рок артисти, сред които групите D2, ТЕ, Графа, Мария Илиева, а в последно време има и свой музикален проект, групата RUBIKUB. Гери Турийска е автор на две книги – стихосбирката „Слон, мухи и разни работи”, която излиза през 2007г. и „Приказка за вечността”, издадена от Сиела през 2010г. Третата книга на Гери Турийска ще бъде издадена в началото на 2013г. и ще представи нейни новели и разкази.