Посрещаме пролетта със специален концерт на "Акага" и Теро Линдберг

  • Сподели:
Посрещаме пролетта със специален концерт на "Акага" и Теро Линдберг

На 24-ти март, посрещаме пролетта с добро настроение и скъпи приятели в специална вечер със свежи финландски акценти. На сцената на Sofia Live Club ще видим и чуем любимците от "Акага" в компанията на една от звездите на браса в популярната музика на Скандинавия - Теро Линдберг. Известен в цял свят с прякора си Златният тромпет (The Golden Trumpet), Теро има издадени 3 самостоятелни албума, многобройни концерти и регулярни участия в телевизионни програми (Saturday Night Live Finland, Dances with Stars). Гост - музикант в групите Sunrise Avenue, Leningrad Cowboys и саксофониста Jimi Tenor. В момента Линдберг е водещ брас музикант в бандите Dallapé, Paula Koivuniemi и групата на Mikko Leppilampi, първи тромпет е на Espoo Big Band и Turku Jazz Orchestra, чийто артистичен директор е между 2018 и 2022. Теро Линдберг е не само прекрасен тромпетист, но и популярен джаз и рок аранжор в Скандинавия. С момчетата от "Акага" го свързва близо 15-годишно приятелство.

Теро Линдберг е за първи път в България и Източна Европа по покана на Георги Велев - тромпетист и вокал на "Акага". От 23 до 25 март двамата ще направят и първия у нас сертифициран двоен майсторски клас тромпет и брас ансамбли. Организатор е Сдружение “Брас перспективи” в партньорство с НМА “Проф. Панчо Владигеров”, Национален фонд “Култура” и Посолството на Финландия. 

Преди "Акага" и Теро Линдберг на сцената ще се качат JUPITER 7. Те са много млади, много талантливи, близки приятели от Музикалното училище в София. Събира ги любовта към музиката и, разбира се, желанието да я сътворяват. Определят стила си като еклектичен с денс, поп и фънк-джаз влияния. Бандата e първият музикален продукт на "Акага" Академия, а пилотният им сингъл "Как искам", записан с подкрепата на Национален фонд “Култура”, беше начело в BG радио класациите през 2022.