Премиерата на ''Домът на дракона'' по HBO привлече близо 10 милиона зрители

  • Сподели:
Премиерата на ''Домът на дракона'' по HBO привлече близо 10 милиона зрители

Светът на Джордж Р. Р. Мартин си проправя път обратно към нашите екрани с пълна увереност и ожесточеност.

Колкото и завладяващ, толкова и ужасяващ, той е като плейлист с най-големите хитове на Вестерос в пълния му блясък. Началният епизод на ''House of the Dragon'' е просто грандиозен.

В продължение на един час той разказва всичко, което направи предшественикът му ''Game of Thrones'', особено когато бе в разцвета си. Членовете на семейството дават обещания, които не могат да спазят, докато се съглашават и предават взаимно, тайно и пред очите си.

Има битки, лудост и гняв. Има дракони, разбира се. 

Предисторията на ''Игра на тронове'', започва 172 години преди раждането на Денерис Таргариен и описва падането на династията Таргариен.

Първите епизоди ще се фокусират върху младата принцеса Ренира (изиграна от Мили Алкок), единственото дете на крал Визерис I (Пади Консидайн). Ренира е силна, амбициозна, смела и би била идеален наследник, ако не беше фактът, че Господарите вече са изяснили, в съвсем скорошна история, че традицията изисква крал, а не кралица да бъде начело на Железния трон. В този свят кралските жени са добитък за развъждане и разменна монета. 

Както Deadline спомена по-рано, ''House of the Dragon'' бе най-голямата маркетингова кампания някога за HBO с над 100 милиона долара медийна стойност.

Предисторията на ''Game of Thrones'' привлече 9,986 милиона зрители в линейни и HBO Max платформи в САЩ в неделя, най-голямата аудитория за всеки нов оригинален сериал в историята на платените кабелни мрежи.

Дебютът също надмина премиерата на ''Game Of Thrones'' от 2011 г. Разбира се, тогава нямаше HBO Max и стриймингът бе незначителна част от телевизионната индустрия. 

Премиерата на ''House of the Dragon'' също бе хит в социалните медии, където фенове се появиха, за да отпразнуват завръщането във Вестерос. 

''Беше прекрасно да видя милиони фенове на ''Игра на тронове'' да се върнат с нас във Вестерос. ''House of the Dragon'' разполага с невероятно талантлив актьорски състав и екип, които вложиха сърцето и душата си в продукцията, и ние сме възхитени от положителната реакция на зрителите. Oчакваме с нетърпение да споделим с публиката какво още Джордж, Райън и Мигел са подготвили за тях през този сезон'', каза Кейси Блойс, главен директор по съдържанието, HBO & HBO Max.